Akcije koje slijede

1. TEČAJ ZA NOVE MARKACISTE 25. i . 26.3.2023.

Teorijski dio tečaja održati će se u subotu, 25. ožujka 2023., u prostorijama HPD Zagreb-Matica, Frana Petrića 4/2, 10000 Zagreb. Tečaj počinje prihvatom i registracijom sudionika 25. ožujka 2023., od 8:15 do 8:45 sati, a predavanja započinju u 9 sati. Teorijski dio tečaja je cjelodnevni, pri čemu se nakon predavanja isti dan održava i provjera znanja.

Praktični dio tečaja u nedjelju 26. ožujka 2023., planiran je na području planine Medvednice. Točno mjesto i vrijeme početka praktičnog dijela tečaja biti će objavljeno pri kraju predavanja. Praktični dio tečaja traje do ranih poslijepodnevnih sati.

Broj mjesta na Stručnom seminaru je ograničen. U slučaju većeg broja prijavljenih Komisija će, u suradnji s predstavnicima planinarskih udruga, donijeti odluku o broju prijavljenih po pojedinom društvu. Prijavljeni za tečaj trebaju imati uplaćenu članarinu za tekuću 2023. godinu, a na tečaj obavezno trebaju donijeti člansku iskaznicu HPS-a.

Tečaj za markaciste je dvodnevni i sastoji se od teorijskog dijela i pokaznih vježbi na terenu kada se obnavlja postojeći planinarski put.

Svaki polaznik tečaja za markaciste treba:

  • uplatiti članarinu za tekuću godinu,
  • ispuniti priloženi Obrazac prijave na tečaj za markaciste na osnovu kojeg udruga
    popunjava elektroničku prijavnicu i
  • priložiti fotografije veličine kao za osobnu iskaznicu 3 x 3.5 cm u digitalnom (jpg, png,
    tif) formatu.

2. Akcija markacista planirana za 22.4.2023 na putu 28 i 33 u Samoborskom gorju

Pozdrav svima,

Kako nam polako ali sigurno dolazi proljeće okrećemo se akcijama koje bi napravili  tokom 4 i 5 mjeseca.

Prva akcija bi bila u subotu 22.04.2023. na našim putevima u Samoborskom gorju.

Sastanak bi bio u Rudama u 8 sati i ovisno o tome koliko bi nas se skupilo podijelili bi se u dvije grupe. Jedna grupa bi išla na stazu 28 od Ruda mimo crkve do doma na Oštrcu, a druga grupa bi išla na stazu 33 od Prekrižja do Oštrca.

Kad smo na domu usput ćemo obnoviti i stazu 37 od doma do vrha na Oštrcu.

Druga akcija bi bila u subotu 20.05.2023. isto u Samoborskom gorju.

Ovaj put bi išli iz Samobora gdje bi se također našli u 8 sati i krenuli stazom 21 do Palačnika. Vjerujem da će do tada stići i stupovi koje bi postavili na Palačniku odnosno Pozorinu.

Pretpostavljam da će nam do stići i sav potreban materijal i pribor, ali za svaki slučaj uzmite što imate svoje kao i do sada.

Javite kome treba prijevoz kako bi se posložili po autima do 15.04.2023. na prvu akciju a za drugu ću naknadno poslati obavijest. 

Lijep pozdrav,

Domagoj