24. tradicionalni Vincekov pohod -23.01. 2022.

PROGRAM    IZLETA:

Polazak autobusa je u nedjelju 23.01.2022. u 6,00 iz Trnjanske ceste, iza Koncertne dvorane „Vatroslava Lisinskog.“ Vozimo se do sela Pleškovec za sve one koji žele otići na najviši Međimurski vrh „Mohokosa“a svi ostali sudionici mogu popiti kavu u gostionici „Amadeus“ gdje se nalazi i gumeni žig. Nastavak vožnje do Toplica  Sv. Martin odakle počinje pohod „ Štrigovskim bregima “. Tko ne želi ili ne može hodati može se kupati u Toplicama  Sv, Martin. Na startu čeka iznenađenje i okrjepa-vrući čaj i ljuta međimurska rakija, po želji hladni gemišt, slanina s lukom. Kotizacija je 15 kn i plača se na startu. Put započinjemo u Toplicama Sv.Martini i nastavljamo preko vinorodnih brežuljaka Grkaveščaka i Venca do Gradiščaka, Kapelščaka,  Koncovčaka i Baloga. Nakon nekoliko usputnih zaustavljanja na okolnim brežuljcima (na nekima od njih održati će se i tradicionalan Vincekov obred), krećemo prema Morskom Središću (najsjeverniji hrvatski grad). Kraj Bundek brega DVD Morsko Središće organizira odmor. Mjesto okupljanja i kraj pohoda je još dva kilometra uz rijeku Dravu gdje je organizirana glazba, hrana i piće ( posebno se plaćaju pružatelju usluge). Za one koji nisu u mogućnosti prohodati cijelu trasu pohoda na pola puta čeka ih autobus.

Povratak za  Zagreb bit će prema dogovoru.

Broj mjesta je ograničen pa Vas stoga molim da se prijavite što prije.

Akontacije je 70,00 kn.

Cijena  prijevoza ovisi o broju  izletnika. Na bazi 25 sudionika cijena je 90 kn, odnosno 70 kn na bazi 45 sudionika. Ukoliko se prijavi manje od 20  sudionika , iznajmit ćemo kombi ili koristiti osobne automobile.

Prijave i uplate se  primaju utorkom na sastanku u društvenim prostorijama HPD Željezničara, Trnjanska cesta 5b od 19 – 21 h. ili na broj  računa HPDŽ  HR 6723600001101578015, pod poziv na broj upišite svoj OIB, a pod svrha uplate „Vincekovo  Međimurje“. Prije uplate (min 70 kn) javiti se vodiču  Ivanu Črljenecu.

Oprema treba biti planinarska, prilagođena vremenskim uvjetima predviđenim za taj dan.

Obvezni dokumenti: osobna, zdravstvena i važeća planinarska iskaznica za 2022. Godinu. Tijekom vožnje obavezna je maska.   

  Vođa puta  Ivan  Črljenec   Mob. 091 3452 444   098 230 401

Svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2022. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.