Dragojlinom stazom na Okić – 25. pohod

    U nedjelju, 18.04.2021.

Vrijeme polaska: 8,30  iza dvorane V.Lisinski

Vrijeme povratka: oko 16,30 od Doma prema Terihajima

Težina ture: lagana, do svladavanja ferate hodajući Dragojlinim stopama

Oprema: standardna planinarska,naravno iz 1843. godine (duge suknje, bijele bluze, šeširići, oficirske mandure i sl.) u skladu sa vremenskim prilikama iz 2021.

Prijevoz: autobus, 50 kn

Prijave: kod vodič-ice i Dragojle Višnje Krznarić, na mobi 099-6962-591  ili u utorak 06.04 i 13.04. u Društvu kod Dolores Rogić

Opis puta: Pohod ove godine kreće iz Novog Sela Okićkog  u 10 sati (odakle je i ona krenula onomad)

Lagano, jedan sat hoda do raskršća, gdje će oni koji idu na Dom, produžiti ravno i za 15 minuta tamo i stići.  Zatim se turističkom stazom popeti na Okić grad.

 Mi ostali, koji idemo na samu Dragojlinu stazu, hodamo još  15-tak minuta dok dođemo na početak  staze.  Molim vas za punu pozornost kad krenemo na stazu, jer uspon nije bezazlen! Pazite kako hodate i nastojte ne odranjati kamenje. Ukoliko se to i dogodi, molim vas da povičete „KAMEEEEEN!!!!!“ Na stazi će biti naših vodiča, pa vas molim da ih slušate, ako vas zamole da malo pričekate ili tome slično. Pazimo jedni na druge!!!

Penjanje po stazi traje oko jedan sat, i oko 12,15 se nadam da ćemo pristizati na stari grad Okić. Ove godine gore nećemo imati sveopće okupljanje, no naravno možete se malo zadržati i po „Horvatskoj se, sa razvalina, ogledati::“ kako piše Dragojla u svom dnevniku.

Nakon „ogledanja“ i fotografiranja u odjeći koju ćemo prigodno nositi, uputit ćemo se turističkom stazom do Doma Maks Plotnikov pod Okićem. Tu ćemo imati vrijeme za jelo i piće, druženje. Glazbe ovaj put neće biti. ( stiskavci nisu dozvoljeni) 

 Podjela Zahvalnica bit će oko 15 sati. 

Upisna  knjiga  će  biti  ispred  Doma, prijavite  se. Ne zaboravite KARTONČIĆ POHODA, ukoliko ga imate. 

Od ove ćemo godine promovirati i novi kartončić pohoda, za one koji ga budu željeli nabaviti po 5,00 kuna, kod Upisne knjige. Nagrade u toj knjižici bit će izneneđenja.

Pridružite nam se na uživanju u ljepoti sjećanja, prirode i zajedništva!

Vodič-ica ima pravo na promjene u skladu sa okolnostima.

                    Organizator-ica i Dragojla: Višnja Krznarić, mobi:099-6962-591

Molim na pridržavanje epidemioloških mjera, propručenog rastojanja i ostalih odredbi našeg stožera.