Izlet – Slavonija na Dilj Gora 23. travnja 2017.

PROGRAM  IZLETA:

Polazak autobusa je u nedjelju 23. travnja 2017 u  6,45 sati  iz Trnjanske ceste, iza Koncertne dvorane „Vatroslava Lisinskog“.

Za  dva i pol  sata  stižemo  do Slavonskog broda i   planinarske kuće  Đuro Pilar. (Planinarska br.11, Brodsko Vinogorje).

U 9,30 sati se od  Planinarske kuće kreće  na tradicionalni planinarski pohod  “Od Ivane do Tadije”, u organizaciji HPD „Dilj Gora“ i njihovih vodiča.

Put nas vodi po 10 km  uređenoj laganoj kružnoj  stazi posvećenoj našim književnicima Ivani Brlić Mažuranić i Dragutinu Tadijanoviću (približno 3,5 sata laganog hoda).

Planinarska staza vodi kroz polja Rastušja  do izletišta „Šuma Striborova“. Tu susrećemo likove  od drveta iz carstva mašte naše književnice Ivane Brlić -Mažuranić i prisjećamo se djetinjstva i nezaboravnih  „Priča iz davnine“ koje smo rado slušali i čitali.

To je razlog više da na izlet povedemo i naše najmlađe.

Početak i završetak kružne staze je kod  planinarskog doma „Đuro Pilar“, gdje se uz najavu može  dobiti planinarski ručak i piće uz tradicionalnu zabavu s plesom.

Planinari koje ne žele prolaziti  cijelu  kružnu stazu, mogu se odlučiti za skraćenu varijantu u trajanju  1 do 2 sata  u dogovoru s  lokalnim vodičima ili šetati u blizine planinarske kuće.

Vrijeme povratka u Zagreb bit će prema dogovoru.

 

Cijena vožnje  ovisi  o popunjenosti  autobusa -najviše 110 kn.

Ukoliko se javi manje od 20  sudionika, izlet će se odgoditi.

Prijave i uplatu  prima  Božena Kralj- Vrsalović, utorkom na sastanku u društvenim prostorijama – Trnjanska c. 5 b,  od 19,30 – 21 h.

 

Napomena:

Oprema treba biti planinarska, prilagođena vremenskim uvjetima predviđenim za taj dan.

S prijavom sudionik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevnosti izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje i da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2017. godinu.

 

ORGANIZATOR 

Božena Kralj- Vrsalović

091 590 5930