Lepenatka 1425 m i Veliki Rogatec 1557 m 15.10.2022, subota

Vrhovi Lepenatka i Veliki Rogatec pripadaju Kamniško-Savinjskim Alpama s oba vrha pružaju se lijepo pogledi na Golte, Menino planino pa sve do Planjave i Ojstrice.

Plan izleta:

Subota, 15.10.2022. polazak u 6:30 sati iza KD Vatroslava Lisinskog, Trnjanska cesta prema Sloveniji, uz jednu kraću pauzu vozimo se preko Celja, Mozirja, Gornjeg grada do mjesta gdje ostavljamo naš prijevoz. Krećemo prema kapelici Sv. Lenarta, dijelom makadamskim putem te usponom kroz šumu i dolazimo do Bivka na Kalu 1285m. Od tuda nastavljamo dalje lijevom stazom, nešto strmije po livadi do vrha Lepenatka 1425m (uspon oko 1:30 sat). Na vrhu odmor i uživanje te povratak do bivka. Dalje desna staza vodi zahtjevnim putem na Rogatec. Ukoliko netko od sudionika neće moći težom stazom, grupa B će otići klasičnim putem na vrh. Grupa A odlazi strmim usponom, uz pomoć klinova i upotrebom ruku u početnom dijelu, na vrh. Staza nije prezahtjevna te se uz veći oprez po kamenom hrptu dolazi do križa na vrhu Veliki Rogatec 1557m (silaz i uspon oko 1:30 sat). Tu nam se pridružuje grupa B te se zajedno družimo na vrhu uz zasluženi odmor i uživamo uz delicije iz ruksaka. Slijedi još silazak kružnom turom do našeg vozila u trajanju od 1:00 sat. Planiran je i odlazak u Nazarje gdje ćemo posjetiti poznatu crkvu sa samostanom te u blizini popiti kavu.

Vrijeme i mjesto polaska: subota 15.10.2022.  polazak iz Zagreba u 6:30 iz Trnjanske ulice, iza KD Vatroslava Lisinskog

Povratak: polazak za Zagreb oko 18:00 sati

Obavezna oprema: standardna planinarska u skladu s vremenskim uvjetima (gojzerice, štapovi, kape, rezervna odjeća, jakna, prva pomoć…..).

Prehrana i voda: opskrba iz ruksaka tokom hoda

Prijevoz : ovisno i broju prijavljenih sudionika

Dokumenti: Osobna iskaznica, zdravstvena iskaznica (i europska zdravstvena), članska iskaznica HPS (s plaćenom članarinom za 2022. godinu)

Troškovi izleta: Cijena prijevoza ovisi o broju prijavljenih sudionika izleta.

Prijave i informacije:  Prijave za izlet uz akontaciju od 100 kn kod vodiča utorkom od 19:30-20:30 na sastanku Društva. Molim sve zainteresirane da se što prije telefonski predbilježe kod vodiča.

Vodič: Dado Ulipi, vodič A, B i D kategorije mob. 099/344 0000

Svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2022. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta ovisno o vremenskim promjenama i  uvjetima na terenu.