Peti izlet OPŠ – Ravna gora

Unatoč vremenu, koje nam sad već svima pomalo ide na živce, mi smo u subotu ipak odradili vrlo uspješan izlet na Ravnu goru.

I znate kaj?! Ako zanemarimo onih nekoliko kapi kod Filićevog doma, kiša uopće nije padala. Reklo bi se da sreća ide s hrabrima, ruku pod ruku.
Iz busa smo se iskrcali u Trakošćanu. Odmah je krenulo dobro. Restoran je bil otvoren i konačno je na jednom izletu pala jutarnja kava.
Dok smo u zaseoku Šveci od ljubazne domaćice, na čijoj se kući nalazi žigplaninarske obilaznice Ravna gora, čuli nekoliko korisnih informacija o Velikim pećinama, iz grupe se moglo ćuti: “Slavek kaj se budemo tu penjali?”
Ferrata na Velikim pećinama poznata je u planinarskoj javnosti kao kratka ali zbog nedostatka nekoliko klinova na samom početku i kao teža ferrata. Taj dio mi smo osigurali alpinističkom lojtricom (stremenom) a onda su školarci penjali ferratu sistemom top – rope (s užetom odozgo). Bilo je jako zanimljivo i dobro im je išlo. Jako se ponosim njima. Bit će kandidata za visokogorsku.
Pusti duh je bil zatvoren ali zato je bilo jako ugodno u Filićevom domu. Klopa je bila ukusna i pristupačnih cijena, a pivo standardno, dobro kao i uvijek.
Preko Babica, još jedne KT planinarske obilaznice Ravna gora, spustili smo se u mjesto Kamenica i tako zaključili peti izlet planinarske škole.

Slike 1

Slike 2

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.