Platak 17-18.06.2023. Međunarodni susret planinara Željezničara

HPD Željezničar Zagreb organizira Međunarodni susret planinara Željezničara koji je se održati 17. i 18. lipnja 2023. na Platku.

Kao što je uobičajeno, u subotu ćemo tijekom dana planinariti, a navečer se zajedno proveseliti uz glazbu, dok ćemo se u nedjelju natjecati u raznim sportskim disciplinama. Nakon ručka planiran je povratak kući.

Sudionici iz našeg Društva će biti smješteni u Velikom domu Platak i Malom domu Platak (Sušak), a sudionici iz ostalih društava isključivo u Velikom domu Platak. Ispred Velikog doma će se održavati i zajedničko druženje u subotu navečer i sportska natjecanja u nedjelju ujutro.

Izleti (subota)

Druženje u subotu započet ćemo u 10:00 kada ćemo se svi naći ispred Velikog doma Platak. Nakon pozdravnih riječi uputit ćemo se na planinarenje u 10:30. Sudionici mogu izabrati jedan od sljedećih izleta: 

  • Grupa A: kružna tura Platak – Snježnik – Guslica – Platak

Trajanje 5 sati

Vodiči: Domagoj Pavlin, Zdenko Kornet, Iva Saćer Čakarun, Višnja Krznarić

  • Grupa B: Platak – Radeševo – Snježnik – Platak

Trajanje 2,5 – 3 sata

Vodiči: Damir Bajs, Daliborka Pavlin

  • Grupa C: šetnja oko livade Platak

Trajanje 1,5 sati

Vodič: Hana Maurović

Nakon povratka s izleta i večere, naći ćemo se ispred ili u Velikom domu Platak ovisno o vremenskim prilikama te se zabaviti uz glazbu.

Sportska natjecanja (nedjelja)

U planu je održavanje nadmetanja u sljedećim disciplinama:

  • pikado
  • lupanje lonca
  • skok u dalj 
  • bacanje kamena s ramena
  • povlačenje užeta.

Sportska natjecanja počinju u nedjelju u 9:00 ispred Velikog doma Platak. Glavni sudac na natjecanjima je Damir Bajs. Za discipline pikado, lupanje lonca i skok u dalj svako društvo prijavljuje ekipu od po tri člana. Za disciplinu bacanje kamena s ramena svako društvo prijavljuje ekipu od po dva člana. Za disciplinu povlačenje užeta svaka zemlja (Mađarska, Slovenija, Srbija i Hrvatska) prijavljuje ekipu od 6 članova.

Sastanak sudaca i predstavnika sportskih ekipa na kojem će se dogovoriti pravila natjecanja i predati popisi sudionika natjecanja će se održati u subotu navečer.

Prijevoz: Polazak autobusa je u subotu, 17. 6. 2023. u 6:00 iza Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Povratak s Platka se planira u nedjelju, 18. 6. 2023., u 15:00, a dolazak u Zagreb oko 18:00.

Organizatori prijevoza: Ivan Kobeščak i Ema Jurkin

Smještaj: Za sudionike je osigurano noćenje s doručkom u Velikom domu Platak i Malom domu Platak (Sušak). Dom je opskrbljen hranom i pićem pa si sudionici mogu sami kupiti ostale obroke.

Prijava: Sudionici se prijavljuju Emi Jurkin utorkom od 19:00 do 20:30 ili na broj 098 1931672. Prilikom prijave potrebno je navesti ime, prezime i broj osobne iskaznice (kako bi se registracija u domu lakše i brže obavila). Rok za prijavu je 31. 5. 2023.

Cijena izleta: Cijena izleta je oko 40 €. Sudionici plaćaju iznos od 30 €, a ostatak sufinancira Društvo. Cijena izleta uključuje prijevoz autobusom i noćenje s doručkom u domu. Ostali obroci nisu uključeni.

Ako netko želi može rezervirati polupansion (večera u subotu i doručak u nedjelju) uz nadoplatu od 14 € (ukupno 44 €).

Uplate se vrše utorkom od 19:00 do 20:30 kod Eme Jurkin ili na žiro račun Društva. Broj računa društva je IBAN: HR6723600001101578015. Pod poziv na broj treba upisati svoj OIB, a u svrha uplate Susret planinara željezničara. Rok za plaćanje je 31. 5. 2023.

Nije predviđeno da domaći sudionici dolaze osobnim automobilima, ali ako to ipak čine, moraju se javiti organizatoru. Za njih kotizacija iznosi 10 €.

Za organizacijski odbor

Ema Jurkin, 098 1931672