Pruži mi ruku OSI- Zajedno na Cepeliš, 23.10.2022.; nedjelja

Izlet “Pruži mi ruku OSI – Cepeliš 2022.” namijenjen je osobama s invaliditetom. Bez obzira na vrstu invaliditeta svaka se osoba može uputiti na planinarski izlet koji je primjeren NJENIM psiho-fizičkim ograničenjima i preostalim sposobnostima. Cilj ovog izleta je okupiti astmu, podršku, autizam, pomoć, cerebralnu paralizu, prijateljstvo, dijabetes, druženje, intelektualne teškoće, suradnju, karcinom , pažnju, mišićnu distrofiju, motivaciju, moždani udar, nagluhost, pozitivu, operaciju , zadovoljstvo, lokomotorne probleme , zafrkanciju,  sreću, sljepoću, ponos, srčani udar, transplantaciju …

Trasa izleta: Hrastovica – vrh Cepeliš+ pl. kuća Matija Filjak – Hrastovica

Dan izleta: nedjelja 23. listopada 2022.

Mjesto polaska: mjesto za parking par minuta cestom iznad župne crkve u Hrastovici

Vrijeme polaska: 09:00 sati

Prijevoz: osobni automobili

Informacije: Željko Brdal – mobitel 091 517 17 47

Prijave: Ema Jurkin, e-pošta: ema.jurkin@gmail.com

Rok za prijavu: utorak 18. listopada 2022.

Vodiči: Marija Pendić, Mladen Stanković, Željko Brdal

Kao planinarska podrška na izletu će biti vodiči i članovi HPD Željezničar (Zagreb)  zajedno s prijateljima iz HPD Zrin (Petrinja), svi puni strpljenja i razumijevanja – složni u cilju da pruže planinarsku ruku i pomognu tijekom hodnje!

Svaki sudionik uz obaveznu pratnju mora vodičima olakšati vođenje pažljivim slušanjem uputa i odgovornim  ponašanjem tijekom trajanja izleta.

Trasa izleta nije tehnički zahtjevna, staza se blago uspinje ili spušta. Svaka “kondicija” je dobrodošla a tempo hodanja bit će prilagođen mogućnostima svakog sudionika  izleta. Trajanje hodanja predviđeno je na sveukupno oko 4 sata “gore-dolje” (plus pauza kod planinarskog doma)!

Od opreme je potrebno imati čvrste cipele za kretanje u prirodi (preporuka su gojzerice), ruksak (voda, rezervna odjeća, zaštita od sunca i kiše, hrana, osobne stvari) i planinarske štapove! Kod samog vrha Cepeliš  nalazi se planinarski dom Matija Filjak opskrbljen pićem.  Za sada hrana je iz ruksaka, a ako bude dovoljno zainteresiranih postoji mogućnost narudžbe gulaša (ranija najava).

Prilikom informiranja i prijave potrebno je obavezno pojasniti posebnosti invaliditeta jer će te informacije odrediti broj sudionika  na izletu!

Sudjelovanje na izletu vam neće biti uskraćeno osim u slučaju kada se radi o Vašoj i pratiteljevoj sigurnosti te nemogućnosti osiguranja primjerene podrške pratitelja tijekom hodanja o čemu odluku donose vodiči izleta.

Svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke
uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.