Veliki Risnjak (1528m), Guslica (1490m), Snježnik (1505m)- subota 28.01.2023.

Planinski masiv Risnjak spada u planine Dinarskog gorja a sastoji se od više planinskih vrhova i spada u najljepše hrvatske planine. Planina je dobila ime po risu, koji obitava u njezinim šumama. Veliki Risnjak jedan je od najslikovitijih hrvatskih vrhova, drugi po visini u Gorskom kotaru, 6 metara niži od Bjelolasice. Snježnik je zahvaljujući izdvojenom položaju i visini jedan od najljepših vidikovaca u Hrvatskoj.

PLAN IZLETA: polazak u subotu 28.01.2023. godine u 5:30 sati iz Trnjanske ceste iza Koncetne dvorane Vatrolav Lisinski, vožnja autocestom Zagreb – Rijeka uz usputno stajanje na kavi. Kružnu turu započinjemo s parkirališta na Platku, uz „PD Sušak“ šetnicom Radeševo idemo preko Cajtiga i nastavljamo Riječkom Planinarskom Obilaznicom do Schlosserovog doma. Od doma slijedi oštriji uspon na kameni greben i Veliki Risnjak (1528m). U nastavku izleta vraćamo se dijelom istim putem, kod Griča skrećemo prema Srebrnim vratima i Guslici (1490m), i u povratu zadnji vrh Sniježnik (1505m), preko Rimskih vrata spuštamo se na Platak. Ovisno o vremenu i visini snijega turu možemo skratiti.

TEŽINA STAZE: tehnički nije zahtjevna (osim vršnog uspona na Veliki Risnjak), kondicijski zahtjevna, dužina staze 19,5 km, sa 910 m usponom i očekivanim trajanjem 7 – 8 sati hoda, potrebna je dobra fizička kondicija sudionika

VRIJEME I MJESTO POLASKA: subota 28.01.2023. godine u 5:30 sati iza koncertne dvorane Vatroslav Lisinski (molim doći 10 minuta ranije).

PRIJEVOZ:  dva kombija

POVRATAK: u večernjim satima

PREHRANA: opskrba hranom i toplim napitcima iz ruksaka

OPREMA: standardna planinarska u skladu s zimskim vremenskim uvjetima !

OBAVEZNI DOKUMENTI: planinarska (s plaćenom članarinom za 2023.), osobna i zdravstvena iskaznica

TROŠKOVI IZLETA: ovisi o broju prijavljenih sudionika, akontaciju od 15€ uplatiti kod vodiča, obavezno me kontaktirajte

PRIJAVE I INFORMACIJE: Prijave za izlet uz akontaciju od 15 eura kod vodiča (prije prijave molim da me obavezno kontaktirate)

VODIČI:  Zdenko Kornet mob: 091 6230 403

                   Iva Saćer Čakarun

Odustanak od izleta:

Prema točki 12 „Uputa o organiziranju društvenih izleta u HPD „Željezničar“ glasi:

„Ako sudionik izleta ne otkaže svoje sudjelovanje na izletu do 10 dana prije izleta ili u roku koji odredi vodič, ili ne dođe na izlet, Društvo ili vodič nisu dužni vratiti iznos predujma odnosno cjelokupne uplate. 

Izuzeto od navedenog, povrat uplaćenih sredstava iznimno je moguć u slučaju:

  • Kada sudionik izleta sam pronađe drugog sudionika, za izlet na kojemu ne može prisustvovati. Predloženi sudionik mora biti prihvaćen od strane vodiča izleta.
  • Ako vodič izleta ima na listi čekanja sudionika za izlet.
  • Opravdanog zdravstvenog ili osobnog razloga koji se dokazuje potrebnom dokumentacijom, koja se zajedno sa zahtjevom za povrat uplaćenih sredstava podnosi Upravnom odboru. Upravni odbor na temelju dostavljene dokumentacije i zahtjeva za povrat uplaćenih sredstava odlučuje o opravdanosti povrata.“

Svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima ture te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na turi , da turi pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2023. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.