Vilinski kukovi- Velika Panoga (1064m) 30.04.2022 (subota)

Vilinski kukovi se nalaze između Tulovih greda i Crnopca u jugoistočnom dijelu Velebita.

 Velika Panoga je vrh okružen mističnim kukovima koji su prema mitskim vjerovanjima obitavaliste velebitskih vila a sa kojeg imamo lijepe poglede na sve strane,od Tulovih greda i Sv.Brda pa sve do Crnopca.

OPIS: Polazak iz Zagreba u 05.30 h iz Trnjanske ceste, vozimo se do Gračaca i dalje do prijevoja Prezid odakle počinje nasa tura:

Prezid-Kozarice-Šiljci-V.Panoga-Prezid

Naša ruta prolazi makadamom, stočarskim stazama, dijelom nemarkirano, dijelom Via Adriatica staze ( cca 6-7 km u jednom smjeru).Potrebna dobra kondicija,trajanje ture 8-9 sati,srednje tehnički zahtjevno (povremena upotreba ruku za penjanje).

 Pred kraj ture za dio sudionika moguć odlazak do špilje Vranjača (+1,5 sat hoda)

HRANA I PIĆE: Iz ruksaka, ponijeti dovoljno vode zbog dužine ture i mogućih visokih temperatura

OPREMA: Standarna planinarska oprema sukladna vremenskim uvjetima. Dobra zaštita od sunca i vjetra.

CIJENA: 100kn akontacija (konačna cijena ovisi o broju prijavljenih)

PRIJEVOZ: 2 X KOMBI uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera

PRIJAVE I INFORMACIJE: Kod vodiča, u prostorijama Društva utorkom od 19:30 sati

VODIČ: Goran Meašić – mob. 098 313-821

Odustanak od izleta:

Prema točki 12 „Uputa o organiziranju društvenih izleta u HPD „Željezničar“ glasi:

„Ako sudionik izleta ne otkaže svoje sudjelovanje na izletu do 10 dana prije izleta ili u roku koji odredi vodič, ili ne dođe na izlet, Društvo ili vodič nisu dužni vratiti iznos predujma odnosno cjelokupne uplate. 

Izuzeto od navedenog, povrat uplaćenih sredstava iznimno je moguć u slučaju:

  • Kada sudionik izleta sam pronađe drugog sudionika, za izlet na kojemu ne može prisustvovati. Predloženi sudionik mora biti prihvaćen od strane vodiča izleta
  • Ako vodič izleta ima na listi čekanja sudionika za izlet.
  • Opravdanog zdravstvenog ili osobnog razloga koji se dokazuje potrebnom dokumentacijom, koja se zajedno sa zahtjevom za povrat uplaćenih sredstava podnosi Upravnom odboru. Upravni odbor na temelju dostavljene dokumentacije i zahtjeva za povrat uplaćenih sredstava odlučuje o opravdanosti povrata.“

Svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima ture te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na turi , da turi pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2022. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.