Zasavsko gorje – Posavsko hribovje Čemšeniška planina 1206m 3.11.2018.

Opis kraja: Zapadno od Ljubljane uz tok rijeke Save i njezine pritoke Savinje smjestile su se Zasavske planine, ili Posavsko hribovje. Najviši vrh Zasavskih planina je Kum sa 1219 metara. Odmah iza njega po visini je Čemšeniška planina, Črni vrh 1204m.

Ovaj kraj je jako lijep i slikovit sa puno poveznih grebena koji spajaju mnoštvo vrhova u tom planinskom  masivu. Tu se ističu planine i vrhovi kao Lisca, Gore, Kum, Čemšeniška planina, Šmohor, Kal, Mrzlica, Kozje, Kopitnik, Lovrenc, Zasavska sv. gora i dr. Rijeke Sava i Savinja razdvajaju planinske grebene Zasavskih planina. Upravo te duboke doline omogućavaju da se izleti u taj kraj mogu planirati sa raznih polaznih točaka. Mjesto našeg pješačenja je mjesto Čemšenik.

Plan puta: Polazak je u subotu 3.11.2018. u 6 sati iz Trnjanske ulice, iza KD Vatroslava Lisinskoga. Vozimo se prema Krškom, Zidanom Mostu, Rimskim Toplicama i dalje do Hrastnika, Zagorja i Čemšenika uz jedno zaustavljanje za jutarnju kavicu. Dolaskom u mjesto  Čemšenik, put nastavljamo pješice. Penjemo se 1,5 – 2 sata do doma Franca Goloba na Čemšeniškoj planini. Slijedi pauza i odlazak do vrha Krvavica 906m. To je stjenoviti vrh, alpskog obilježja sa kojeg se pružaju pogledi na Kamniške Alpe, Zasavske planine, Pecu, Raduhu…. Za to će nam biti potrebno ukupno još oko 2,5 sati hoda. Oni sa slabijom kondicijom moći će krenuti prema Vrhu Krvavica i uživati u ovom lijepom kraju. Svi skupa nalazimo se na domu Franca Goloba i slijedi povratak do našeg prijevoza.

Oprema: adekvatnaplaninarska za ovo godišnje doba, kapa, i tanje rukavice,  hodački štapovi, baterija obavezna.

Hrana: Treba ponijeti nešto hrane i pića koja će nam dobro doći pri usponu i silasku. U domu na Mrzlici možete računati na dobru hranu i piće. Za ručak vam je potrebno od 6 – 10 Eura.

Cijena: Prijevoza  130 kn po osobi.

Napomena:  Za plaćanje u Sloveniji trebate imati eure, obavezno osobnu iskaznicu za prijelaz preko granice. Ovisno o vremenskim uvjetima moguća je promjena ture.

Povratak u Zagreb do 21 sat

Akontacija od 100 kn do utorka 30.11.2018.

Ovaj izlet je lijep, nije previše naporan, a vidjet ćete kraj kojeg ćete se rado sjetiti.

Informacije:  Željko Novak 091 5410571

Mail adresa: zeljko.novak4@gmail.com