ŽENE U PLANINI

Krenuli smo busom (43) u 6.10h iza konc. dvorane V.Lisinski u pravcu Delnica. Mala stanka na odmorištu Ravna gora. U Tršće smo stigli na vrijeme u 9h.Ispred pl.doma “Frbežari”, su nas dočekali domaćini iz “Kamenjaka” Rijeka.
Nakon zdravice, toplog čaja i čajnih kolutića smo krenuli. Veča grupa sa mnom, je išla za vodićem Žarkom Fištrekom u pravcu Prezida i Kozjeg Vrha. Manja grupa sa Boženom K. Vrsalović, D.Bajsom i B.Margetićem je krenula prema Rudniku.
Vrijeme je bilo sunčano i vedro, bez vjetra,iako dosta prohladno (bez prve marčane bure, koja nas je pratila prošli pohod) .Oko 13h smo se svi našli na proplanku kod restorana “Tajči”. Nakon jela iz ruksaka i malog odmora se krenulo dalje.Prošli smo kraj crkvice Majka Božja Sedam Žalosti (zatvorena) I zadnjih par postaja križnoga puta.Na livadi smo našli žig Kozji Vrh, poštambiljali i slikali se. Tu je bio krasan pogled na mjesto Prezid, dolinu, a u daljini slovenski Snežnik.Prošli smo kraj kapelice sv. Jakova,  i nakon 20 min. uspona došli na granicu sa Slovenijom i vrh Vražji Vrtec,štambilj i slikanje.A onda brzo dole do busa, gdje je več  čekala gladna i žedna večina planinara.
U 15h smo došli u restoran “Tajči”, dali svoje bonove i dobili maneštru sa kobasicom, a o obečanom gulaša ni š..,a ni deserta.Jedan dio veselih planinara je jeo i pio crno vino vani na suncu.
U16.45h smo već svi bili u busu .Zadnji smo otišli, ali smo i zadnji došli. Bila su četri autobusa,te puno automobila.
Vlasnici restorana su se potrudili brzo uslužiti gladne planinare. Kao i obično sve je tako brzo prošlo,
U Zagreb smo stigli uz malo stajanja u 19h
HEJ-LOP!!!
Nada
Nadam se da vam je bilo dobro??