“Javorove staze zdravlja”, subota 22.6.2019. Zlatar Bistrica (vlakom)

HPD ŽELJEZNIČAR organizira izlet na tradicionalni obilazak

živopisnih predjela okolice Zlatar  Bistrice sa kojih pucaju vidici na uzorno obrađene njive, drevne kurije i simpatične zagorske zaseoke. Preskaču se mali potočići i prolazi se šumskim putevima (oko 10 km).

Sastanak  sudionika izleta je u 6.50 u predvorju  Glavnog kolodvora  radi  kupnje povlaštene povratne karte( 45 kn)

Vlak  polazi u 7.33 za  Zlatar Bistricu.

Program obilaska:

Domaćini HPD „Javor“  očekuju nas u Zlatar Bistrici od  08:00 – 09:00  u Parku-KT 1.

Nakon prijave i prigodne riječi domaćina polazi se na kružnu stazu., koja prolazi živopisnim predjelima Zlatar  Bistrice s koje pucaju vidici na uzorno obrađene njive, drevne kurije i simpatične zagorske zaseoke. Preskaču se mali potočići i prolazi se šumskim putevima (oko 10 km). Prvi odmor uz osvježenje u 10,30 (KT 2). Na odmorištu kod sela Opasanjek /ŠRC Šumarica- KT  3/ organizirano  je druženje od  11.30-14.30 uz razne igre, muziku, te hranu i  piće po pristupačnim cijenama. Obilazak zadnje trećine puta i  dolazak na početnu točku u Park je  predviđeno  do 17 sati.( KT 4)

Tko želi može na početku staze nabaviti  Dnevnik i kontrolni karton obilaska.

Staza je tehnički nezahtjevna i kondicijski lagana te je potrebna planinarska oprema za nizinsko planinarenje i zaštita od sunca i kiše, ovisno o vremenskim uvjetima predviđenim za taj dan.

Povratak u Zagreb je vlakom u 18,50. U slučaju lošeg vremena možemo krenuti i ranije.

Prijave  utorkom u prostorijama  HPDŽ, Trnjanska 5b od 19.30 do 21 h kod  Božene Kralj- Vrsalović ili Darka  Popeka.

Preporuka je da se novac za vlak  sakupi u Društvu.

Napomena:

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje i  da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da je  platio članarinu HPS i da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča.

VOĐA PUTA

Darko Popek  095 8779877