Otkazano – Alpski izlet: Kalška gora 2. i 3. srpnja

Radi nepovoljne vremenske prognoze izlet je otkazan.

Plan izleta:

  1. DAN (5-6 h hoda)
  • u 6 h polazak osobnim automobilima od Decathlona (King Cross, Zagreb)
  • Oko 8:30 h dolazak do planine Jezerca (podno istočnog dijela skijališta Krvavec), 1470 m, krećemo prema pl. domu Krvavec, 1682 m te najvišem vrhu skijališta Kravec, Zvoh, 1972 m
  • Dalje po grebenu nastavljamo preko Korena, 1999 m na Kalški Greben, 2224 m i pri spuštanju u Cojzovu koču posjećujemo Kalšku goru, 2056 m
  • Odmor i noćenje
  1. DAN (6-7 h hoda)
  • u 9h nakon doručka lagano krećemo sličnim putem prema ishodištu izleta, ali se na Korenu odvajamo prema vrhu Košutna te kroz sedlo Korena dolazimo prema planini Jezerca
  • Povratak u Zagreb u večernjim satima

Opis ciljeva: Kalški greben je 2224m visok vrh, ujedno i najviši vrh istoimenog grebena. Većim dijelom puta pružati će se lijepo pogledi na cijele Kamniško-Savinjske Alpe (Grintovec, Skuta, Planjava, Brana), a i na vrhove ostalih slovenskih Alpi. Skijaši koji zimi posjećuju Krvavec imati će priliku vidjeti ga u ljetnom ruhu.

Troškovi: Troškove goriva i cestarina pokriva svaki vozač automobila za svoje vozilo. Cijena noćenja u zajedničkoj spavaonici je 10 €, a u sobama 18€. Zbog velike zainteresiranosti za noćenje u domu nije moguće unaprijed odabrati sobu ili spavaonicu.

Oprema: Obavezna je osnovna planinarska oprema i planinarska kaciga.

Napomena: Planinarski dom je opskrbljen širokim izborom jela i pića. U domu ima pitke vode i grijanje, a posteljina je uključena u cijenu.

Zahtjevnost: Izlet je manje zahtjevan do Kalške gore, ali zahtjevan pri spuštanju do Cojzove koče. Na tom dijelu puta nalazi se nekoliko dijelova osiguranih sajlom i klinovima te izloženih dijelova stijene. Radi krušljivosti stijene, kaciga je obavezna te osobe bez nje neće biti primljene na izlet.

Ako prvog dana stignemo do Cojzove koče dovoljno rano, fakultativno ćemo otići i na Grintovec ili barem bivak pod Grintovcem.

U slučaju najave kišnog ili grmljavinskog vremena, izlet se otkazuje.

Vodič: Petar Weigand – 099 28 02 024 – weigand.petar@gmail.com

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu.

GPS trag 1. dan: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=qbtsgtuznimbhbjc
GPS trag 2. dan: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=onfnibscadvbtxbp
G
PS trag fakultativno: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=wtuvgjuybyryqlkv