PLANINARSKI IZLET PRUŽI MI RUKU – OSI na Belecgrad, 01.05.2024.

Planinarski pozdrav!
U sklopu projekta Hrvatskog planinarskog saveza „Pruži mi ruku Osi“ (planinarenje osoba s invaliditetom) HPD Željezničar – Zagreb organizirao je izlet na Belecgrad na Ivanščici.
Nakon Pruži mi ruku Osi izleta u ožujku na Oštrcgrad uslijedio je još jedan zagorski grad – Belecgrad. Gdje drugdje nego na Ivanščici.

Izlet je započeo okupljanjem u Belcu i primopredajom prigodnih poklona i majica Pruži mi ruku Osi vodičima izleta. Sudionici su se uputili u obilazak crkve sv. Marije Snježne koja je jedan od najljepših sakralnih interijera iz baroknog razdoblja. Nakon obilaska sveprisutna Ema je provjerila listu sudionika, a vodiči su uključili svoje vodičke stanice. I Pruži mi ruku karavana se uputila prvo asfaltnom cestom a zatim širokim makadamom prema kući Belecgrad. Kod kuće je nekolicina sudionika odlučila ostati, a veći dio ekipe se uputio na gradinu Belecgrad. Preko potoka, kroz šumu te uz korištenje „kabl gelendera“ sudionici su se popeli na ostatke ove srednjovjekovne utvrde. Sve je proteklo u najboljem redu te je uslijedio povratak do kuće. Gastro-enološki dio uz DJ +/- Joju i Heineken zvučnik obilježilo je druženje, pjesma i odmor. Povratak u Belec je cijela ekipa odradila istim putom. Tijekom povratka ukazao se „novinar“ Hrvoje i snimio dojmove sudionika izleta. Kao planinarska podrška na izletu su bili vodiči Zvonko i Ana te članovi HPD Željezničar, svi puni strpljenja i razumijevanja – složni u cilju da pruže planinarsku ruku i pomognu tijekom hodnje!
Koordinator organizator:
Željko „Gojzek“ Brdal