PLANINARSKI IZLET PRUŽI MI RUKU – OSI na Kamene svate, 07.05.2023.

Planinarski pozdrav!

U okviru projekta Hrvatskog planinarskog saveza koji za cilj ima popularizaciju planinarenja osoba s invaliditetom i zdravstvenim teškoćama HPD Željezničar organizirao je ovaj izlet.

Ekipa za izlet se okupila na Ponikvama na kraju zelene magistrale. Izlet je bio međužupanijskog karaktera (grad Zagreb, Zagrebačka, Karlovačka i Primorsko-goranska županija).

Posebna pohvala ide ekipi u sastavu Rachela, Stanislava i Damir koji su se iz Rijeke uputili na ovaj izlet te jedinom predstavniku Karlovačke županije Goranu koji je za ovaj izlet koristio Hrvatske željeznice (čitaj ustao je u 4 sata ujutro).

Izlet su svojim sudjelovanjem zasladili „slatkići“ (čitaj ekipa od 10-tak dijabetičara). Hvala Silvi, nekadašnjoj članici „Željezničara“ na skupljanu ekipe slatkića!

U iščekivanju 9:09 sati  Ema Jurkin (alfa) i Hrvoje Mihelj (omega) su dopisivali, križali, povezivali, istraživali, brojili, zvali pa čak i tražili prijavljene / naknadno prijavljene sudionike izleta te im se potom pridružili u planinarenju, druženju i boravku u prirodi.

Na livadi Ponikve predstavnik Hrvatskog planinarskog saveza Željko Brdal ukratko je iznio cilj projekta i plan za danas te sudionike izleta prepustio vodiču Ivanu Kobeščaku koji je uspješno izveo ovaj izlet.

Trasa izleta išla je preko nadstrešnice Zakičnica, kroz tzv. Križaj drvored, dijelom po trasi Dedine obilaznice, preko betonske cijevi, kraj ruševina gostionice i na vrh… Nakon foto seanse na HPO vrhu ekipa se uputila do pl. kuće Kameni svati gdje su ih Mirjana i Gabrijela (PD Susedgrad) dočekale s palačinkama. Dame, kaj reći nego te tri slatke riječi „mi vas volimo“!

Netom prije polaska trio Gojzek te voditeljski dvojac Sitan vez i Mačak svim sudionicima su u ime HPD-a  Željezničar  predali prigodne suvenire za uspomenu. Uslijedila je grupna fotka pred planinarskom kućom te pokret prema planinarskom domu Glavica. Istom trasom natrag do račvanja planinarskih staza „jedinice“ i „petice“ gdje su neki put auta, a neki put gastro točke.

Izletu su se kao podrška pridružili članovi i članice HPD Željezničar Daliborka, Ester, Jovica, Nada i Vlasta kojima jedno ogromno  hvala.

Izlet je okupio: autizam, dijabetes, karcinom, multipla sklerozu, nagluhost i sljepoću. Sudjelovalo je 30-tak sudionika i do sljedećeg izleta Pruži mi ruku svima jedan veliki planinarski pozdrav!

Vaš HPD Željezničar

Željko „Gojzek“ Brdal