PLANINARSKI IZLET PRUŽI MI RUKU – OSI na Okić 21.02.2023.

Planinarski pozdrav!

U sklopu  projekta Hrvatskog planinarskog saveza koji za cilj ima popularizaciju planinarenja osoba sa invaliditetom HPD Željezničar organizirao je izlet “Pruži mi ruku Osi”- Okić 2023.!

Na izletu su sudjelovale osobe sa različitiminvaliditetima i zdravstvenim teškoćama u rasponu od multipleskleroze i cerebralne paralize, astme i dijabetesa, operacije kuka i karcinoma, nagluhosti i sljepoće. Svi su zajedno sa svojim pratiteljimaproveli jedan dan uprirodi,zraku, suncu i dobrom društvu.

Kao planinarska podrška na izletu su  sudjelovali vodiči i članovi HPD Željezničar s prijateljima iz PD Obruč, PD Zrin, PD Velebit i PD Zagreb Matica kojima se ovimputem uime svih sudionika iskreno zahvaljujem na strpljenju i razumijevanju.

Okupljanje je bilo u Novom Selu Okićkom oko 9 sati. Kao šlag na tortu pristigla je ekipa Hrvatske  radio televizije te Vas ovimputem informiran da priloge sa izleta možete pogledati:
Nedjelja,12.2.2023., HTV, 4.program,vijesti u 15. i 16.sati
Ponedjeljak 13.2.2023., HTV, 4.program, Hrvatska danas, 18 sati

Trasa izleta Makadamskom cestom, kraj nekadašnjeg kamenoloma, na stazu, preko Frajlinogmosta do račvanja na poučnoj stazi Okićnica. Spustili se do nepremostive ledene prepreke zaleđenog potoka i vratili do račvanja dom Maks Plotnik, gastro točka, odmor, pa uspon na HPO  vrh Okić i povratak do auta!

Svima velikohvala na sudjelovanjui podršci.

Koordinator:
Željko „Gojzek“ Brdal