Učlanjenje

Članom Društva postaje se učlanjenjem i uplatom godišnje članarine koja vrijedi za kalendarsku godinu. Sa članskom iskaznicom planinari imaju 50 % popusta na cijenu noćenja u planinarskim domovima i kućama te su osigurani u slučaju nesreće u planini. Članovi Društva sastaju se na sastancima svojih sekcija, gdje se prepričavaju prošli i dogovaraju idući izleti, a vikendom odlaze na izlete u planine.

Poslovnica radi svakog utorka od 18:30 do 19:30 sati. U poslovnici i na sastancima sekcija mogu se dobiti informacije o izletima, nabaviti planinarska literatura ili se možete prijaviti za predstojeće izlete. Informacije se mogu u navedeno vrijeme dobiti ili posredstvom e-maila : hpd.zeljeznicar@hps.hr

Iznosi članarina za 2022. godinu
Kategorija članova Iznos članarine Boja članske markice
Djeca do 18 godina 40 kn zelena
Mladi, od 18 godina do završetka školovanja 70 kn crvena
Umirovljenici 70 kn crvena
Seniori, (zaposleni i nezaposleni) 100 kn plava
Pratitelji Gojzeka,* – članovi obitelji, roditelji, bake i djedovi djece koji idu samo na izlete grupe Gojzeka kao pratnja svojoj djeci i unucima, a ne sudjeluju u drugim izletima i aktivnostima Društva 40 kn crvena/plava

Prostorije HPD “Željezničar” nalaze se u Trnjanskoj ulici 5b u Zagrebu. Do prostorija vodi planinarska markacija od stražnje strane koncertne dvorane »Vatroslav Lisinski«. Ulaz u prostorije nalazi se kraj bistroa »Radnić«, a same prostorije nalaze se na prvome katu (speleološki odsjek na drugom katu).

* Prijem u grupu Gojzeki i prikupljanje članarine za članove grupe Gojzeki provodi se isključivo u Osnovnoj školi Zapruđe uz suglasnost pedagoške voditeljice grupe Gojzeki Duške Marcić Svilar, a cjeloviti popis tako upisanih članova predaje se blagajniku i čuva kao dio službene evidencije članstva Društva.
Članarine su uplaćuju prema statusu na dan uplate članarine (a ne prema godini u kojoj se navršava rođendan, u kojoj nastupa odlazak u mirovinu ili sl.).


Preuzmi pristupnicu

pristupnica