Učlanjenje

Postanite planinar, pridružite se planinarskom društvu!

Sigurno posjedujete neka iskustva i predodžbe o planinarenju koje ste stekli na lakšim izletima ili ste možda u potrazi za novom aktivnošću koja će vas u potpunosti ispuniti. Najbolji slijedeći korak je da se uključite u planinarsko društvo. Pristup u naše društvo je slobodan i rado primamo nove članove. Već nakon sudjelovanja na nekoliko izleta i sastanaka osjećat ćete se kao doma. U početku nije nužno nabaviti svu opremu. Oprema se nabavlja postupno, kao i planinarsko iskustvo.

Postupak učlanjivanja

Preuzmite, isprintajte i ispunite pristupnicu. te ju donesite utorkom od 18:30 do 19:30h na blagajnu društva, Trnjanska 5b, Zagreb. Do prostorija vodi planinarska markacija od stražnje strane koncertne dvorane »Vatroslav Lisinski«. Ulaz u prostorije nalazi se kraj bistroa »Radnić«, a same prostorije nalaze se na prvome katu. Ako nemate printer, pristupnicu možete dobiti i ispuniti i na blagajni.

Članom Društva postaje se učlanjenjem i uplatom godišnje članarine koja vrijedi za kalendarsku godinu. S članskom iskaznicom planinari imaju 50 % popusta na cijenu noćenja u planinarskim domovima i kućama te su osigurani u slučaju nesreće u planini.

Članovi Društva sastaju se na sastancima svojih sekcija, gdje se prepričavaju prošli i dogovaraju idući izleti, a vikendom odlaze na izlete u planine. Informacije se mogu u navedeno vrijeme dobiti u društvu ili posredstvom e-maila : hpd.zeljeznicar@hps.hr

Članarine HPD Željezničar za 2024. godinu.

KATEGORIJA ČLANSTVABOJA ČLANSKE MARKICEČLANARINA
ISKAZNICA
Djeca do 18 godinazelena5,00 1,00
Redovni studentizelena5,001,00
Seniori (zaposleni i nezaposleni)plava15,00 1,00
Umirovljenicicrvena10,001,00
Pratitelji Gojzeka*crvena/plava5,00 1,00
 

*Članovi obitelji, roditelji, bake i djedovi koji idu samo i isključivo na izlete grupe Gojzeki kao pratnja svojoj djeci i unucima, a ne sudjeluju u drugim izletima i aktivnostima HPD Željezničara. Prijem u grupu Gojzeki i prikupljanje članarine za članove grupe Gojzeki provodi se isključivo u Osnovnoj školi Zapruđe uz suglasnost pedagoške voditeljice grupe Gojzeki Duške Marcić Svilar, a cjeloviti popis tako upisanih članova predaje se blagajniku i čuva kao dio službene evidencije članstva Društva.

Članarine su uplaćuju prema statusu na dan uplate članarine (a ne prema godini u kojoj se navršava rođendan, u kojoj nastupa odlazak u mirovinu ili sl.).