Učlanjenje

Preuzmi pristupnicu

pristupnica

Članom Društva postaje se učlanjenjem i uplatom godišnje članarine koja vrijedi za kalendarsku godinu. Sa članskom iskaznicom planinari imaju 50 % popusta na cijenu noćenja u planinarskim domovima i kućama te su osigurani u slučaju nesreće u planini. Članovi Društva sastaju se na sastancima svojih sekcija, gdje se prepričavaju prošli i dogovaraju idući izleti, a vikendom odlaze na izlete u planine.

Blagajna Društva radi svakog utorka od 18:30 do 19:30 sati. Na sastancima sekcija i odsjeka mogu se dobiti informacije o izletima, nabaviti planinarska literatura ili se možete prijaviti za predstojeće izlete. Informacije se mogu u navedeno vrijeme dobiti u društvu ili posredstvom e-maila : hpd.zeljeznicar@hps.hr

Prostorije HPD “Željezničar” nalaze se u Trnjanskoj ulici 5b u Zagrebu. Do prostorija vodi planinarska markacija od stražnje strane koncertne dvorane »Vatroslav Lisinski«. Ulaz u prostorije nalazi se kraj bistroa »Radnić«, a same prostorije nalaze se na prvome katu (speleološki odsjek na drugom katu).

Članarine HPD Željezničar za 2023. godinu.

KATEGORIJA ČLANSTVABOJA ČLANSKE MARKICEČLANARINA
ISKAZNICA
Djeca do 18 godinazelena5,00 1,00
Studenti crvena10,00 1,00
Seniori (zaposleni i nezaposleni)plava15,00 1,00
Umirovljenicicrvena10,001,00
Pratitelji Gojzeka*crvena/plava5,00 1,00
 

*Članovi obitelji, roditelji, bake i djedovi koji idu samo i isključivo na izlete grupe Gojzeki kao pratnja svojoj djeci i unucima, a ne sudjeluju u drugim izletima i aktivnostima HPD Željezničara. Prijem u grupu Gojzeki i prikupljanje članarine za članove grupe Gojzeki provodi se isključivo u Osnovnoj školi Zapruđe uz suglasnost pedagoške voditeljice grupe Gojzeki Duške Marcić Svilar, a cjeloviti popis tako upisanih članova predaje se blagajniku i čuva kao dio službene evidencije članstva Društva.


Članarine su uplaćuju prema statusu na dan uplate članarine (a ne prema godini u kojoj se navršava rođendan, u kojoj nastupa odlazak u mirovinu ili sl.).