Planinarsko skijanje

Sekcija planinarskog skijanja HPD Željezničar

Planinarsko ili turno skijanje je tradicionalna planinarska djelatnost koja se u sklopu HPS-a provodi provodi već 115 godina a u zadnja dva desetljeća doživljava novi uzlet.

Planinarsko skijanje podrazumjeva odlaske u planine koristeći specijalizirane skije za uspon i spust. Radi se o sezonskoj aktivnosti te je zbog toga često dopunska onoj primarnoj – planinarenju, speleologiji, alpinizmu, visokogorstvu. U svim sekcijama i odsjecima imamo članove koji skijaju a okupljeni su u Sekciji planinarskoj skijanja.

Odlasci u planinine na skijama traže određeno znanje, vještinu, opremu i kolege. Sekcija se zbog toga bavi podizanjem razine sigurnosti i kvalitete svojih članova te pomaže početnicima da naprave svoje prve samostalne korake.

Sastanci sekcije održavaju se u prostorijama HPD Željezničar tijekom sezone skijanja, drugi ponedjeljak u prosincu, siječnju, veljači i ožujku u 18h.

Sastanci okupljaju članove sekcije ali i širu lokalnu zajednicu skijaša planinara. Sastanci su otvorenog tipa te se odvijaju u opuštenoj atmosferi druženja, razmjena ideja, povezivanja ljudi te dijeljenja informacija.

Foto: Skijaški Sabor – okupljanje domaćih turnih skijaša, Austrija 2020.

Pridružite se!

Kontakt: 0911647325 Marko Vuković
Email: spshpdz@gmail.com

.