Povijest SDI-a

Sekcija društvenih izleta (SDI) osnovana je 2000 godine, kada je izvedena rekonstrukcija sekcija unutar društva. Na sličan naćin kako je 1961 osnovana Sekcija seniora. Posljednjih godina SDI u društvu ima najviše članova. U njoj djeluje  oko 250 članova. Među njima ima najviše veterana, ali ima i mlađihčlanova koji sudjeljuju u radu i drugih sekcija. Sekcija društvenih izleta otvorena je za sve  zainteresirane, pa u njoj ima planinara vrlo različitih sklonosti. Pročelnici ove sekcije u posljednjih 10 godina bili su Zdenka Koričančić, Vladno Lakuš i Karlo Zaman.

Rad sekcije odvija se kroz redovite sastanke utorkom (zimi početak sastanaka u 19.00 a ljeti u 19.30) na kojima razgovaramo o prošlim izletima, dogovaramo sljedeće izlete te raspravljamo o problematici unutar društva, a organiziramo i razna predavanja na temu planinarstva i zaštite prirode. A nakon sastanka uvijek se ostaje u čavrljanju s prijateljima. Sekcija organizira najmanje jedan izlet tjedno, na kojem sudjeluje 30-50 članova društva. Osim na ovako organizirane izlete članovi često odlaze i samostalno u manjim skupinama. Tako da tokom godine u evidenciji bilježimo i do 400 izleta.

Večina izleta prilagođena je svim članovima kako bi svi mogli uživati u ljepotama planina. Na takvim izletima najljepše je druženje nakon izleta.

Naše društvo, pa tako i ova sekcija, nastoji održavati bliske odnose s drugim planinarskim društvima iz cijele Hrvatske, ali i iz susjednih zemalja, sudjelujući i organizirajući zajedničke planinarske pohode. Sudjelovanje na našim pohodima (Pohod Dragojlinom stazom, Nočni pohod na Oštrc, Pohod na Oštrc na dan društva) predstavlja dodatnu radost druženja s planinarima iz drugih društava. Veliko nam je veselje i sudjelovanje na njihovim pohodima.