Alpinistička škola

Ljetna alpinistička škola - CoverLjetna alpinistička škola jedan je od osnovnih načina kojim u Željezničaru nastojimo promovirati alpinizam, približiti ga većem broju ljudi na siguran i zabavan način. Tijekom škole polaznici stiču sva potrebna znanja i vještine za samostalno i sigurno penjanje, a o njihovom osobnom odabiru ovisi kako i ako uopće će se kasnije njima služiti.

Zimska alpinistička škola predstavlja nadogradnju na ljetne tehnike te je namjenjena isključivo aktivnim članovima našeg alpinističkog odsjeka koji su završili ljetnu školu i stekli određeno penjačko iskustvo. Način rada zimske škole značajno se razlikuje od onog ljetne. Polaznici više nisu početnici nego se od njih traži i očekuje aktivan pristup učenju, samostalan rad, treniranje. Po završetku zimske alpinističke škole stiće se naslov Stariji pripravnik alpinizma HPS-a. Jedan od ciljeva zimske škole je da pomogne članovima odsjeka da na lakši i sigurniji način počnu sticati uvjete za naslov Alpinist.

Ako već niste, svakako bacite oko na stranicu sa odogovorima na Često postavljana pitanja, kao i na arhivu prethodnih škola.

Ukoliko želite pogledati neka od predavanja ili prolistati pisane materijale koji se koriste na školi, posjetite stranicu sa popisom obrazovnih materijala.