IZLET OBITELJSKE SEKCIJE 30.05.-02.06.2024: PP BLIDINJE (BiH) – otkazano zbog lošeg vremena

Izlet je prvenstveno namijenjen obiteljima sa djecom, te će one kod prijave imati prednost.

Vodici izleta su:     Ana Milin, mob. 091 6526239 mail: ana.milin@aksiget.hr
                              Zvonko Kolić, mob. 091 4552392 mail: zvonkolic@gmail.com

Cijena izleta: 150 €/osoba. Uračunat je smještaj u novom pl. domu Masna Luka, 3 večere, putno osiguranje i prijevoz autobusom (biti će sa nama sva 4 dana).
Polazak busa je u 6:00 sa istočnog parkirališta Velesajma, molimo doći barem 15 min ranije.
Obavezni dokumenti: VAŽEĆA osobna iskaznica ili putovnica (provjeriti valjanost!!), zdravstvena iskaznica, te planinarska iskaznica sa plaćenom članarinom za 2024.g

PLAN IZLETA:

Prvi dan: vožnja do PP Blidinje, oko 6 sati sa stajanjima. Slijedi smještaj, kraći obilazak jezera, večera, plan za idući dan i počinak. Raspored spavanja je kod vodiča.
Drugi dan: rano ustajanje, doručak i spremanje za cjelodnevni izlet. Hodnjom od cca 9-10 sati ćemo posjetiti neke od najljepših dijelova planine Čvrsnica: Hajdučka vrata, jezero Crvenjak. Našoj sekciji će to biti prvi 2-tisućnjak. Povratak u dom oko 19:00, večera, plan za idući dan, počinak.

Treći dan: rano ustajanje, doručak i spremanje za cjelodnevni izlet, lakši i kraći od prethodnog.
Vran planina je, nakon Čvrsnice, druga planina koja omeđuje blidinjsko jezero, a za lijepog vremena, s nje se vide 3 jezera. Uspeti ćemo se na njen vrh Veliki Vran na 2074 m n/m. Hodnje oko 6 sati.
Povratak u dom oko 17 h, druženje, večera, počinak.

Četvrti dan: ustajanje, doručak, spremanje stvari za povratak. Usput ćemo obići neku od znamenitosti BiH, a oko 20 h bi trebali stići u Zg.

O SMJEŠTAJU:

Pl. Dom Masna Luka u kojem boravimo je nov, i dobro opremljen (kupaonice, hladnjaci, blagovaonica).
Potrebno je ponijeti ručnik i papuče!
Od hrane je potrebno ponijeti sve što će vam trebati za doručke i hodnje, uzmite trajnije proizvode.
Ponesite i slatkiša, voća, energetskih pločica, magnezij i sl.
Svako jutro pripremiti ćemo zajednički čaj i kavu za sve, ali ponesite nesice, mlijeko i sl.
OPREMA: Obavezne gojzerice, rez. odjeća, tenisice, zaštita od sunca, papuče, kišna kabanica.

Odustanak od izleta:

Prema točki 12 „Uputa o organiziranju društvenih izleta u HPD „Željezničar“ glasi:

„Ako sudionik izleta ne otkaže svoje sudjelovanje na izletu do 10 dana prije izleta ili u roku koji odredi vodič, ili ne dođe na izlet, Društvo ili vodič nisu dužni vratiti iznos predujma odnosno cjelokupne uplate.

Izuzeto od navedenog, povrat uplaćenih sredstava iznimno je moguć u slučaju:

  1.  Kada sudionik izleta sam pronađe drugog sudionika, za izlet na kojemu ne može prisustvovati. Predloženi sudionik mora biti prihvaćen od strane vodiča izleta.
  2. Ako vodič izleta ima na listi čekanja sudionika za izlet.
  3. Opravdanog zdravstvenog ili osobnog razloga koji se dokazuje potrebnom dokumentacijom, koja se zajedno sa zahtjevom za povrat uplaćenih sredstava podnosi Upravnom odboru. Upravni odbor na temelju dostavljene dokumentacije i zahtjeva za povrat uplaćenih sredstava odlučuje o opravdanosti *povrata.“

Svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima ture te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na turi , da turi pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2024. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.