Obiteljska sekcija: Otok Krk-Put Lokvi, 16.03.2024. (subota)

Izlet je prvenstveno namijenjen djeci planinarima te njihovim pratiocima.

Za sve planinare obavezna je planinarska iskaznica i plaćena članarina za 2024.g.

Opis hodnje: Vozimo se do naselja Brzac. Tu ostavljamo autobus te kroz pitomu i ugodnu šumu stižemo do bisera otočne romaničke arhitekture – Crkvice sv. Krševana smještene iznad uvale Čavlina. Put nas dalje vodi kroz još ljepši prirodni predio „Put lokve“ do nekoliko ogromnih hrastova medunaca, od kojih je jedan najveći i najstariji otočni hrast.Nastavljamo dalje dijelom uz obalu, dijelom šumom do vidikovca Fumak. Nastavljamo dalje do naselja Porat gdje ćemo se ukrcati u autobus i prevesti do Malinske, u kojoj ćemo Rajskom cestom nastaviti našu hodnju do Njivica.

Polazak: Subota 16.03.2024. u 06:00 sati (okupljanje je najkasnije do 5:45) iz Zagreba iza koncertne dvorane Vatroslav Lisinski

Povratak: u Zagreb oko 20:00 sati (vožnja oko 3 sata u jednom smjeru)

Prehrana i piće: iz ruksaka tijekom cijele hodnje.

Oprema: gojzerice ili visoke tenisice za hodanje, štapovi, rezervna odjeća i  tenisice za bus, ostalo prema vremenskim uvjetima.

Prijevoz: Autobus

Cijena izleta: cijena prijevoza je oko 18 € (ovisno o popunjenosti busa).

Prijave i Informacije: prijava kod vodiča uz akontaciju od 15 eura po osobi. Uplata akontacije može osobno kod vodiča utorkom od 18:30-20:30 u prostorijama Društva ili na IBAN HPD Željezničar HR6723600001101578015, Opis plaćanja: Otok Krk. Poziv na broj: vaš OIB. Potvrdu uplate obavezno poslati Ani Milin na WhatsApp ili mail.

Vodiči:
Ana Milin, mob.091 6526239 mail: ana.milin@aksiget.hr
Zvonko Kolić, mob. 091 4552392 mail: zvonkolic@gmail.com

Odustanak od izleta:

Prema točki 12 „Uputa o organiziranju društvenih izleta u HPD „Željezničar“ glasi:

„Ako sudionik izleta ne otkaže svoje sudjelovanje na izletu do 10 dana prije izleta ili u roku koji odredi vodič, ili ne dođe na izlet, Društvo ili vodič nisu dužni vratiti iznos predujma odnosno cjelokupne uplate.

Izuzeto od navedenog, povrat uplaćenih sredstava iznimno je moguć u slučaju:

  1. a) Kada sudionik izleta sam pronađe drugog sudionika, za izlet na kojemu ne može prisustvovati. Predloženi sudionik mora biti prihvaćen od strane vodiča izleta.
  2. b) Ako vodič izleta ima na listi čekanja sudionika za izlet.
  3. c) Opravdanog zdravstvenog ili osobnog razloga koji se dokazuje potrebnom dokumentacijom, koja se zajedno sa zahtjevom za povrat uplaćenih sredstava podnosi Upravnom odboru. Upravni odbor na temelju dostavljene dokumentacije i zahtjeva za povrat uplaćenih sredstava odlučuje o opravdanosti *povrata.“

Svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima ture te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na turi , da turi pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2024. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.