SAMARSKE STIJENE (ZAPADNA SKUPINA) 22.6.2024.

Izlet je prilagođen za Sekciju društvenih izleta!

Opis izleta: Samarske stijene su jedinstven geomorfološki fenomen krša u okrilju šume. To kamenito srce Velike Kapele jedinstven je kutak mira i tišine, u kojem je najglasniji zvuk šum vjetra u granama i pjev ptica u letu. Stjenoviti vrhovi su međusobno odvojeni bezbrojnim rasjedima, žljebovima, pukotinama i provalijama.

Trajanje hodnje: oko 7 h (sa uključenim odmorima).

Okupljanje je u  6:15 na istočnom parkiralištu Velesajma, uz Av. V.Holjevca. Klikom na LINK nalazi se točna lokacija na Google karti (za lakše snalaženje).
Prehrana i piće: iz ruksaka tijekom cijele hodnje. Ponijeti dovoljnu količinu vode i napitaka (cca 3 l)!!
Oprema: gojzerice ili visoke tenisice, štapovi, rezervna odjeća, ostalo prema vremenskim uvjetima.

Cijena prijevoza: 20 €.  Plaćanje nakon prijave prema dogovoru sa vodičima.
Plaćanje osobno vodičima, utorkom 18:30-20:30 u prostorijama društva.

Vodiči:
Ana Milin, mob.091 6526239 mail: ana.milin@aksiget.hr
Zvonko Kolić, mob. 091 4552392 mail: zvonkolic@gmail.com
Slavko Patačko.

Za sve planinare (sudionike izleta) obavezna je planinarska iskaznica i plaćena članarina za 2024.g.

Odustanak od izleta:
Prema točki 12 „Uputa o organiziranju društvenih izleta u HPD „Željezničar“ glasi:

„Ako sudionik izleta ne otkaže svoje sudjelovanje na izletu do 10 dana prije izleta ili u roku koji odredi vodič, ili ne dođe na izlet, Društvo ili vodič nisu dužni vratiti iznos predujma odnosno cjelokupne uplate.

Izuzeto od navedenog, povrat uplaćenih sredstava iznimno je moguć u slučaju:

  1. a) Kada sudionik izleta sam pronađe drugog sudionika, za izlet na kojemu ne može prisustvovati. Predloženi sudionik mora biti prihvaćen od strane vodiča izleta.
  2. b) Ako vodič izleta ima na listi čekanja sudionika za izlet.
  3. c) Opravdanog zdravstvenog ili osobnog razloga koji se dokazuje potrebnom dokumentacijom, koja se zajedno sa zahtjevom za povrat uplaćenih sredstava podnosi Upravnom odboru. Upravni odbor na temelju dostavljene dokumentacije i zahtjeva za povrat uplaćenih sredstava odlučuje o opravdanosti *povrata.“

Svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima ture te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na turi , da turi pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2024. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.