Slovenija: Mala Zelnarica (2310m) i okolni vrhovi

Dolina Triglavskih jezera sa svojih sedam jezera  predstavlja jedno od najljepših slovenskih dolina. 

Kanjavec ( 2568 mnv) smješten je u samom središtu Triglavskog narodnog parka. Dominira nad dolinom Bohinja i Trente. S vrha je pruža prekrasan pogled na Triglav.

Mala Zelnarica (2310 mnv) vrh je u Julijskom Alpama i  uzdiže se između doline Triglavskih jezera i doline Za Kopico.  S vrha pružaju se prekrasni pogledi na Julijske Alpe i na Triglavska jezera u dolini.

Plan izleta:

Subota 29.06.2024.  polazak u 6:00 sati  s istočnog parkirališta Velesajma (makadamski besplatan dio)  prema Sloveniji, uz jednu kraću pauzu vozimo se prema Bohinjskoj Bistrici i dalje na parkiralište na planini Blato (parkiralište se plaća 20 eura/dne)  gdje počinje naša tura. Krečemo s Planine Blato- Koča na planina pri Jezeru- Planina Dedno polje-Planina Ovčarija-preko Stupi – Koča pri Triglavskim jezerima gdje i noćimo.

Ukupno hoda: 5 sati

Ukupna nadmorska visina po putu: oko 700 m

Nedjelja 30.06.2024. Nakon doručka krećemo u 7:00 sati Dolinom Triglavskih jezera prema Kanjavecu na koji se penjemo čez Hribarice, istim putem se spuštamo na prevoj Vrata te idemo na Malu Zelnaricu te čez Kopicu peko Planine Dedno polje i Planine pri Jezeru do Planine Blato .

Koča pri Triglavskim Jezerima- Dolina Triglavskih jezera-Čez Hribarice -Kanjavec- Prevoj Vrata- Mala Zelnarica-čez Kopico-Planina Dedno polje-Planina pri Jezeru- Planina Blato

Ukupno hoda: 8-9 sati

Ukupna nadmorska visina po putu: oko 1000 m ( u silasku oko 1100 m)

VAŽNO: Za izlet je potrebna dobra psihofizička kondicija sudionika. 

Kondicijski: teško

Tehnički: nije zahtjevno

NAPOMENA: ruksak sa svim stvarima stalno nosite sa sobom, pakirajte ga da nije pretežak

Vrijeme i mjesto polaska: subota 29.062024.. polazak iz Zagreba u 6:00 s  parkirališta na istočnoj strani Velesajma (makadamsko parkiralište, besplatno)

Povratak: u večernjim satima

Predviđeno vrijeme hodanja:  prvi dan oko 5 sati , drugi dan 8-9 sati    

Obavezna oprema: standardna planinarska u skladu s vremenskim uvjetima (gojzerice, štapovi, zaštita od kiše i vjetra, tanka pernata  jakna ili slično ), zaštita od sunca

Prehrana i voda: opskrba iz ruksaka tokom hoda.

U Koči pri Triglavskim jezerima večera i doručak tko želi prema cjeniku koče.. 

Noćenje: Koča pri Triglavskim jezerima  cijena noćenja:19 eura plaća se pružatelju usluge (obavezno uzeti planinarsku iskaznicu). Obavezno uzeti liner (unutrašnja vreća za spavanje) doplata za jednokratnu posteljinu je 6 eura, vreća za spavanje nije dozvoljena

Dokumenti: Osobna iskaznica, zdravstvena i europska zdravstvena iskaznica, članska iskaznica HPS ( s plaćenom članarinom za 2024.) 

Prijevoz: ovisno o broju prijavljenih (auto ili kombi)( broj osoba ograničen na 11 i dva vodiča)

Troškovi izleta:

  1. prijevoz oko 45 eura (kombi, auto, gorivo-ovisi o cijeni , vinjete i parkiralište na planini Blato) 
  2. noćenje u Koči pri Triglavskim jezerima: 19 eura
  3. prehranu u domu plaćate pružatelju usluge prema važećem cjeniku

Prijave i informacije:  Prijave za izlet uz akontaciju od 30 eura  kod vodiča, obavezno me telefonski kontaktirajte prije prijave  (broj sudionika ograničen 11 osoba)

Vodiči:   Iva Saćer Čakarun  mob: 091 576 8444 

               Anja Piljek

Odustanak od izleta:

Prema točki 12 „Uputa o organiziranju društvenih izleta u HPD „Željezničar“ glasi:

„Ako sudionik izleta ne otkaže svoje sudjelovanje na izletu do 10 dana prije izleta ili u roku koji odredi vodič, ili ne dođe na izlet, Društvo ili vodič nisu dužni vratiti iznos predujma odnosno cjelokupne uplate.

Izuzeto od navedenog, povrat uplaćenih sredstava iznimno je moguć u slučaju:

a) Kada sudionik izleta sam pronađe drugog sudionika, za izlet na kojemu ne može prisustvovati. Predloženi sudionik mora biti prihvaćen od strane vodiča izleta

b) Ako vodič izleta ima na listi čekanja sudionika za izlet.

c) Opravdanog zdravstvenog ili osobnog razloga koji se dokazuje potrebnom dokumentacijom, koja se zajedno sa zahtjevom za povrat uplaćenih sredstava podnosi Upravnom odboru. Upravni odbor na temelju dostavljene dokumentacije i zahtjeva za povrat uplaćenih sredstava odlučuje o opravdanosti *povrata.“

Svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima ture te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na turi , da turi pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2024. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.