Vlakom na Vinicu (321 m) 15.06.2024.

HPD ŽELJEZNIČAR Zagreb u suradnji sa ekološkom Udrugom ČISTEĆI MEDVJEDIĆI i Povodom 150 godina organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Ovim izletom kroz razne radionice i aktivnosti, na zabavan način, želimo educirati male planinare kako se odgovorno ponašati u prirodi. Zato je izlet prvenstveno namijenjen djeci, koja su članovi udruge Čisteći medvjedići i/ili HPD-a Željezničar Zagreb.

Prijevoz: vlakomu 8:24 h. Cijena povratne karte iznosi 6€, na bazi 25 osoba.
Mjesto okupljanja: 08:00 Glavni kolodvor.
Pri okupljanju, djeci koja na prvom izletu nisu dobili, biti će podijeljene majice „Čistećih medvjedića“, koje će obući. Vozimo se vlakom prema Dugoj Resi u koju stižemo oko 9:50. Oko 10:00 krećemo na hodnju.
Opis hodnje:  lagani uspon u trajanju od 1:30 h do planinarske kuće Mladen Polović na Vinici, pri čemu čistimo šumu i razgovaramo o ekologiji.
Nakon dolaska do planinarske kuće, uputit ćemo se na obližnji vrh Vinica (321 m n/m). Povratkom do kuće započinju razne ekološke aktivnosti Čistećih medvjedića, djece i asistenata: eko kvizovi i radionice. Poslije radionica ručamo i odmaramo.
Povratak u Zagreb: sa Vinice krećemo oko 16:00 h, jer nam u 17:24 ide vlak. U Zagreb stižemo oko 18:45 h.
Veselimo se zajedno toj velikoj obljetnici i drugoj zajedničkoj suradnji HPD Željezničar Zagreb i udruge Čisteći medvjedići!
Prehrana i piće: iz ruksaka tijekom cijelog dana
Oprema: gojzerice ili visoke tenisice za hodanje, štapovi, rezervna odjeća, ostalo prema vremenskim uvjetima.

Obavezna prijava: Suzana Raguž, na mobitel 091 6770 037, mail: suzana.strma@gmail.com