18.07.2020. Kolovratske stijene

Kolovratske stijene predstavljaju skupinu stijena na rubu Velike kapele, južno od Samarskih i Bijelih stijena. Stjenoviti vršni dio Kolovratskih stijena dugačak je 1 km i sastoji se od dva vrha, sjeverni ( 1099 mnv) i južni vrh (1090 mnv) koji je obilježen kao kontrolna točka HPO-a. i  na koji vodi i markirana staza. 

Na Kolovratske stijene ići ćemo zanimljivom grebenskom stazom naziva “Krampusov put”, nazvanom po legendarnom, prerano preminulom planinaru Željku Kanturi – Krampusu. Krampusov put je atraktivna grebenska staza koja spaja sjeverni i južni vrha Kolovratskih stijena.

Staza  je tehnički zahtjevna i potrebno je imati nešto iskustva po stijenama za uspon prema južnom dijelu vršnog grebena Kolovratskih stijena.

Plan izleta:

Subota 18.07.2020. polazak u 6:00 iza KD Vatroslava Lisinskog, Trnjanska cesta vozimo se prema Ogulinu.Te starom cestom Rudolfinom u smjeru Novog Vinodolskog prema lugarnici Stalak gdje počinje naša tura.Od lugarnice Stalak idemo prema planinarskom skloništu Duliba (Zelena kuća) i dalje nastavljamo grebenom “Krampusevim putem” do Kolovratskih stijena ( južnog vrha) i povratak planinarskom stazom do pl. kuće Stalak.

VAŽNO: Za izlet je potrebna dobra psihofizička kondicija sudionika, ima tehničkih detalja ( K2/T2)

Vrijeme i mjesto polaska: subota 18.07.2020. polazak iz Zagreba u 6:00 iz Trnjanske ulice, iza KD Vatroslava Lisinskog

Povratak: u večernjim satima

Predviđeno vrijeme hodanja: 4-5 sati    

Obavezna oprema: standardna planinarska u skladu s vremenskim uvjetima, penjačke rukavice (i kupaći kostim ako bude vremena za kupanje)

Prehrana i voda: opskrba iz ruksaka, ljetni mjeseci uzeti dovoljno vode

Prijevoz : kombi (broj sudionika ograničen)

Dokumenti: Osobna iskaznica, zdravstvena iskaznica, članska iskaznica HPS (s plaćenom članarinom za 2020.)

Troškovi izleta: Cijena prijevoza ovisi o broju prijavljenih sudionika izleta.

Prijave i informacije: Prijave za izlet uz akontaciju od 100 kn kod vodiča utorkom na sastancima SDI (broj sudionika ograničen)

Vodići: Iva Saćer Čakarun, mob: 091 576 8444 ; e-mail: iva.sacer@gmail.com

Mladen Stanković, mob: 095 999 9216

Svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu , da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2020. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.