2. izlet OPŠ – Medvednica, 25.03.2017.

Nakon tjedan dana školarci su se ponovno okupili na već dobro znanom mjestu iza Lisinskog i krenuli prema Zagorju upoznati drugu stranu Medvednice. Prebrojavanjem u autobusu iznenadio nas je slab odaziv, ali zahvaljujući našem Mladenu pridružile su nam se neke nove “face”.
Ubrzo su nam zvuci motronih pila odali naše polazište u mjestu Pile. Nakon grupne fotografije kod početne točke uputili smo se obilaznicom “Beži Jankec” i preko mostića kojeg su nedavno izgradile vrijedne ruke naših željezničara.
Hodajući s veseljem i osmjehom dalje stazom 39 uživali smo u lijepom šumskom putu neznajući kakvi nam usponi prijete. Uskoro nakon kraćeg uspona slijedio je i kraći odmor i upoznavanje novih čvorova, lađarac i polulađarac.
Nastavili smo putem do nadsrešnice Kod Križa gdje nam Mladen stručno pokazuje kako se orijentirati i čitati kartu.
Dalje štafetu preuzima Pero što se na kraju pokazalo greškom jer nas vodi na krivi put, ali prof. Mladen na vrijeme okuplja izgubljene ovce te vodi prema odmorištu Srnec koja je ujedno i donja točka Horvatovih stuba.
Slijedi duži odmor i ponavljanje gradiva iz čvorologije.


Penjemo se stubama, prolazimo kroz špilju Medvednicu, Patuljkovu špiljicu, te stubu po stubu uspješno dolazimo i do zadnje, 500-te.
Uskoro stižemo i do Hunjke, naše najviše zadane točke. Neki pjevajući, a neki kukajući, ali pogled na Zagorje sve izlijeći.

Nakon dulje okrijepe slijedi strmo spuštanje po zagrebačkoj strani Medvednice.
Na izvoru punimo boce i nastavljamo uz potok prema Gorskom zrcalu gdje se okupljamo i zajedno slikamo.
Korak po korak dohodasmo do autobusne stanice u Markuševečkoj Trnavi, a rastajemo se na okretištu u Dubravi.
Veselimo se Mladenu, vodičima i novom izletu za 7 dana.
Servus,
Nenad Poznić i Daniela Rafaj

 

https://goo.gl/photos/GPt1jR2pZK3qTnLJ7