Ačkova hiža, 24.09.2023.(nedjelja)

PROGRAM IZLETA: Polazak autobusa je u nedjelju 24.09.2023. u 8,30  sati  iz Trnjanske ceste, iza Koncertne dvorane „Vatroslava Lisinskog.“ Vozimo se oko  sat vremena do Krapine odnosno do muzeja i nalazišta pračovjeka u Hušnjakovu. Muzej krapinskih neandertalaca, površine oko 1.200 m², jedan je od najmodernijih muzejskih projekata u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe. Vidjeli bi zanimljivu priču o životu i kulturi neandertalskog čovjeka u Krapini, mnoštvo multimedijskih i drugih sadržaja. Novi muzej povezan je uređenim pješačkim stazama sa samim nalazištem krapinskog pračovjeka na brdu Hušnjakovo. Nastavak planinarenja planinarskim putem strmo uzbrdo od muzeja. Put ide kroz šumu te ubrzo izlazi na livadu sa koje su lijepi vidici na Krapinu i okolna brda. Nakon dolaska  do Ačkove hiže (koja je u vlasništvu planinarskog društva Brezovica iz Petrovskog.) odmor za sve.  Nastavak planinarenja za one koji imaju snage do obližnjeg vrha  Brezovica (581 m) te povratak do Ačkove hiže. Zabavni program slijedi za sve prisutne. Povratak prema dogovoru. Dolazak u večernjim satima u Zagreb.

VRIJEME I MJESTO POLASKA: Nedjelja, 24.09. u 8:30 sati iza koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.

POVRATAK:  u večernjim satima

PREHRANA I TEKUĆINA: Iz ruksaka tijekom hodnje

OPREMA: planinarska, u skladu sa vremenskim prilikama (štapovi, čvrsta obuća, krema za sunčanje, kapa, toplija odjeća, sunčane naočale)

CIJENA IZLETA: Cijena prijevoza 25 eura na 20 sudionika; odnosno 13 eura na 45 sudionika. Cijena ulaznice u muzej nije uključena u cijenu prijevoza (molim sve zainteresirane za muzej da se jave vodiču prije uplate)

PRIJAVE I INFORMACIJE: Kod vodiča uz akontaciju 13 eura kod vodiča na sastanku Društva utorkom od 18:00-20:00 sati ili na račun HPD Željezničar HR 6723600001101578015 – po poziv na broj upišite svoj OIB, a pod svrha uplate “izlet Ačkova hiža”. Prije uplate kontaktirati vodiča.

DOKUMENTI: osobna, planinarska iskaznica ( s plaćenom članarinom za 2023 godinu), zdravstvena iskaznica

VODIČ: Ivan Črljenec mob. 091 3452 444; 098 230 401

ODUSTANAK OD IZLETA: Prema točki 12 „Uputa o organiziranju društvenih izleta u HPD „Željezničar“ glasi: „Ako sudionik izleta ne otkaže svoje sudjelovanje na izletu do 10 dana prije izleta ili u roku koji odredi vodič, ili ne dođe na izlet, Društvo ili vodič nisu dužni vratiti iznos predujma odnosno cjelokupne uplate. Izuzeto od navedenog, povrat uplaćenih sredstava iznimno je moguć u slučaju:

a) Kada sudionik izleta sam pronađe drugog sudionika, za izlet na kojemu ne može prisustvovati. Predloženi sudionik mora biti prihvaćen od strane vodiča izleta.

b) Ako vodič izleta ima na listi čekanja sudionika za izlet.

c) Opravdanog zdravstvenog ili osobnog razloga koji se dokazuje potrebnom dokumentacijom, koja se zajedno sa zahtjevom za povrat uplaćenih sredstava podnosi Upravnom odboru. Upravni odbor na temelju dostavljene dokumentacije i zahtjeva za povrat uplaćenih sredstava odlučuje o opravdanosti *povrata.“

Svaki sudionik izleta potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2023. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Vodič zadržava pravo izmjene programa izleta prema vremenskim uvjetima i uvjetima na terenu.