Austrija: Grosser Hafner 3076 m 07.08.-08.08.2021.

Subota:
Polazak u 6:00 sati iza koncertne dvorane “Vatroslav Lisinski”.
Vožnja preko Ljubljane, Villacha, dolinom Malte do umjetnog jezera Kelnbreinspeichera. Tu parkiramo prijevoz, a mi ćemo lagano prošetati i uživati u ljepotama.
Slijedi nam uspon prema planinarskoj kući. Staza nas prvo vodi blagim usponom livadom preko potoka, zatim kamenim predjelima do strmijeg dijela grebenom s divnim pogledima na dolinu i na okolne planine, sve do blagog spusta i naše planinarske kuće Kattowitzer Huette 2320m. Tu se smještamo u kuću gdje ćemo i prenoćiti (uspon 5-3 sata). Nakon smještanja, šetnja po okolici i uživanja slijedi nam večera, druženje te počinak.

Nedjelja:
Ustajanje oko 6:00 sati, doručak te u 7:00 sati polazak na turu. Staza nas vodi travnatim predjelima, preko potočića do kamenog grebena. Po grebenu nastavljamo nešto strmijim dijelovima koji su osigurani sajlom. Prelaz nije pretežak, dapače, uz samo veći oprez sigurno savladavamo teži dio trase. Nakon prolaska dijela osiguranog sajlom staza je položenija, vidi se vrh te nakon prelaska mnogobrojnih manjih kamenih prepreka stižemo na vrh Grosser Hafner 3076m (uspon oko 2:30 sata). Na vrhu odmor i uživanje u nezaboravnim pogledima na bezbrojne „2 i 3 tisućnjake“ u Hohe Tauern.
Slijedi povratak istom trasom na dom (silazak oko 2:00 sata). Na domu odmor uz jelo i piće te silazak do našeg prijevoza (silazak oko 2:00 sata)

Polazak za Zagreb oko 18:00 sati.

OPREMA
Sa sobom ponijeti punu planinarsku opremu (gojzerice, vreća za spavanje, štapovi, kape, rezervna odjeća, kabanica, jakna, prva pomoć…..).

HRANA
Obavezno ponijeti sa sobom onoliko hrane koliko vam treba za dva dana (sendviči, konzerve, voće, energetske pločice) te obavezno imati za svaki dan min. 2 litre tekućine (mogućnost hrane i pića u domu).

TROŠKOVI TURE:
Cijena prijevoza (miniautobus ili kombi) ovisi o broju prijavljenih sudionika.
Noćenje u planinarskoj kući iznosi oko 12 eura po osobi uz OBAVEZNU vlastitu vreću za spavanje.

PRIJAVA I INFORMACIJE: Prijava uz obaveznu akontaciju u iznosu od 300 kn kod vodiča osobno ili utorkom u planinarskom društvu od 19:00 – 20:00 sati.

VAŽNO
Molim da se zainteresirani što hitnije prijave (do utorka 20.7.) kako bi se rezerviralo spavanje u domu na vrijeme (max.16 osoba), a uplatom akontacije i mjesto u samom prijevozu.

DOKUMENTI: Obavezno ponijeti Covid potvrdu te osobnu, planinarsku i europsku zdravstvenu iskaznicu.

VODIČ: Dado ULipi-vodič A, B i D kategorije mob: 099 344 0000

Svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na turi , da turi pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2021. godinu, te da će se pridržavati plana ture, uputa i odluka vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema vremenskim uvjetima i uvjetima na terenu.