Begunjščica ( Veliki vrh 2060 mnv) i Vrtača (2181 mnv) 14.07.-15.07.2018.

Greben Begunjščice sa svojim najvišim vrhom “Veliki vrh” ( 2060 mnv) i vrh Vrtača (2181mnv) pripadaju Karavankama, najdužem europskom masivu (120km).

S Velikog vrha na Begunjščici pružaju se pogledi na cijelu srednju Sloveniju. Vrh Vrtača nalaz se na samoj granici Slovenije i Austrije , istočno od Stola. S vrha na kojem  stoji veliki cepin otvaraju se prekrasni pogledi na Julijske i Savinjske Alpe, Karavanke, dio Gorenjske te Visoke i Niske ture ( Austrija)

 

Plan izleta:

Subota 14.07.2018 polazak u 5:30 iza KD Vatroslava Lisinskog, Trnjanska cesta prema Sloveniji, uz jednu kraću pauzu vozimo se do Ljubelja graničnog prijelaza Slovenije i Austrije. Nakon priprema za turu krećemo Bornovom stazom do sedla Preval. Nastavljamo čez Rožu do Roblekovog doma i dalje na vrh Begunjščice (Veliki vrh 2060 mnv). Nakon odmora na vrhu idemo prema domu na Zelenici gdje nam je rezervirano noćenje. Put od Begunjščice do doma na Zelenici dosta je zahtjevan .

Predviđeno vrijeme hoda je 7-8 sati.

Nedjelja 15.07.2018. buđenje u 6:00 , doručak te polazak u 7:00 prema Vrtači (2181 mnv). Moguče je ostaviti višak stvari u domu. Put vodi dio kroz šumu a veći dio kroz sipar i oblutke, te nešto stijene pri samom vrhu. Nakon odmora na vrhu vraćamo se na dom na Zelenici , gdje radimo odmor i okrjepu.  Nastavljamo prema Ljubelju gdje nas čeka prijevoz za Zagreb.

Predviđeno vrijeme hoda 5-6 sati.

VAŽNO: Za izlet je potrebna dobra psihofizička kondicija sudionika , ima tehničkih detalja ( K2/T2)

Vrijeme i mjesto polaska: subota 14.07.2018. polazak iz Zagreba u 5:30 iz Trnjanske ulice, iza KD Vatroslava Lisinskog

Povratak: u večernjim satima

Predviđeno vrijeme hodanja:  prvi dan :7-8 sati    drugi dan: 5-6 sati

Obavezna oprema: standardna planinarska u skladu s vremenskim uvjetima,  čeona lampa i kaciga

Prehrana i voda: opskrba iz ruksaka tokom hoda uz dopunu u domovima , moguća večera prvi dan na domu na Zelenici te doručak i ručak drugi dan (prehrana na domu plaća se u eurima direktno pružatelju usluge).

Prijevoz : ovisno o broju prijavljenih ( autobus, minibus , kombi, auto..)

Dokumenti: Osobna iskaznica, zdravstvena iskaznica, članska iskaznica HPS ( s plaćenom članarinom za 2018.)

Troškovi izleta: Cijena prijevoza ovisi o broju prijavljenih sudionika izleta.

Noćenje u domu  12 e uz predočenje iskaznice HPS-a +1 e boravišna taksa (plaćanje u domu pružatelju usluge).

Prijave i informacije:  Prijave za izlet uz akontaciju od 100 kn kod vodiča utorkom na sastancima SDI  ( broj sudionika izleta ograničen)

 

Vodić: Iva Saćer Čakarun  , mob:091 576 8444 ; e-mail: iva.sacer@gmail.com

 

Svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu , da izletu pristupa na vlastitu odgovornost , da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2018. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.