ČAZMANSKA METLARSKA ZABAVA 19.veljače 2022

10.  POHOD PO MOSLAVAČKOJ  GORI

 Polazak autobusa za Čazmu je u subotu 19.2.2022 u 7,30 sati  iz Trnjanske ceste, iza Koncertne   dvorane „Vatroslava Lisinskog“.

 Do  8,30 h je predviđeno  okupljanje na imanju obitelji Salaj u Grabovnici ( poznatom  po  zimskoj Božićnoj bajci). Domaćini –planinarsko društvo „Garjevica“ iz Čazme nas dočekuju s pićem dobrodošlice,  čajem,  kavom i  zakuskom. Nakon doručka predsjednik Društva Kristijan Čokor će nas upoznati s trasom pohoda, vodičima i programom, te se dijelimo se  u tri grupe:

Grupa A:  9,30 sati – Polazak na šetnicu zapadnim obroncima Moslavačke gore. Staza  nije zahtjevna, prilagođena je svim uzrastima , kondicijski umjereno teška (oko 3-4 sata hoda). 

Grupa B:  9,30 sati polazak skraćenom stazom , približno 2-3 sata hoda.  

Grupa C:  Autobusom obilazi  turističke zanimljivosti Čazme i vraća se na imanje  Salaj. 

Od 12-13,30 sati – je predviđen zajednički ručak  na imanju obitelji Salaj.  

Nakon ručka slijedi radionica izrade brezovih metli, ples srca, ples pod maskama i s metlom, te izbor najljepše maske. 

Svi koji će naučiti pletenje metli od brezovine dobivaju diplomu „Br(e)zoučilišta“.                                 

Organizirat će se  i druge zabavne igre uz glazbu uživo.

Zato se preporuča  ponijeti  maske i cipele za ples.  Ta dodatna oprema  će nas nakon  hodnje  dočekati u autobusu  Povratak  u Zagreb, prema dogovoru. 

Cijena  prijevoza ovisi o broju  izletnika, a prigodom prijave obavezna je akontacija od 70 kn. Uplate i rezervacije primamo  u prostorijama društva, utorkom od 19 – 21 sat. Ili na žiro račun Društva broj IBAN: HR 6723600001101578015. U poziv na broj treba upisati svoj OIB, a u svrha  uplate „izlet u Čazmu“. Potvrdu o uplati treba poslati vodičima Boženi ili Miri.                                                                                    

Povrat akontacije moguće je isključivo prema propisaim uputama HPDŽ.

Kotizacija od  50 Kn je obvezna i uključuje (piće dobrodošlice, kavu, čaj, razne namaze, kolače,  planinarski ručak,  razgledanje imanja Salaj, muzika, diplomu Brezoučilišta  i druga iznenađenja),  a vodič   treba  ukupnu svotu sa popisom sudionika predati na prijavnom pultu.  S obzirom na epidemiološke mjere treba uz zaštitene maske imati i Covid potvrde ili negativni test.

Ovisno o vremenskim uvjetima  potrebna je standardna planinarska oprema za  jednodnevni izlet, osobna i zdavstvena iskaznica te planinarska iskaznica s markicom za 2022 godinu.                                                                            

 Vodiči:    Božena Kralj- Vrsalović, mob. 091 5905930  , 

                 Ivan Črljenec , mob.091 3452444, 098 230401,

                 Mira Vuković, mob.098 596782