Dragojlinom stazom na Okić 10.04.2022. (ned)

Vrijeme polaska:  U 8:30  iza dvorane Vatroslav Lisinski

Vrijeme povratka: oko 16:30 od Doma prema Terihajima

Težina ture: lagana, do svladavanja ferate hodajući Dragojlinim stopama

Oprema: standardna planinarska iz 1843. godine, u skladu sa vremenskim prilikama

Napomena : NE ZABORAVITE BEDŽ

Prijevoz: autobus, akontacija 50 kn

Prijave i akontacija kod vodič-ice i Dragojle Višnje Krznarić na mob: 099-6962-591 ili kod Dolores Rogić na mob: 098-630-720.

 Akontacija utorkom u Društvu na sastanku SDI  ili na žiro račun : HPD Željezničar  IBAN: HR 6723600001101578015  pod “poziv na broj” upiše svoj OIB a pod svrha uplate: ime i prezime – “Dragojlin pohod“

Opis puta: Pohod ove godine kreće iz Novog Sela Okićkog  u 10 sati (odakle je i ona krenula onomad)
Lagano, jedan sat hoda do raskršća. Na raskršću sudionici koji idu do planinarskog doma dr. Maksa Plotnikova nastavljaju ravno i za 15 minuta stižu do doma te se turističkom stazom penju do Okića grada.
Mi ostali, koji idemo na samu Dragojlinu stazu, hodamo još  15-tak minuta dok dođemo na početak staze.

VAŽNO: Molim vas za punu pozornost kad krenemo na stazu, jer uspon nije bezazlen! Pazite kako hodate i nastojte ne odranjati kamenje. Ukoliko se to i dogodi, molim vas da povičete „KAMEEEEEN!!!!!“ Na stazi će biti naših vodiča, pa vas molim da ih slušate, ako vas zamole da malo pričekate ili tome slično. Pazimo jedni na druge!!!

Penjanje po stazi traje oko jedan sat, i u 12:15 ćemo početi pristizati na stari grad Okić.

Ove godine na Stari grad vraćamo dobrodošlicu i druženje, pa na autobus ujutro donesite kolačiće, grickalice, koje će naši dragi Dragojlini pomagači donijeti do Starog grada.

Uz druženje, fotografiranje, možemo se malo zadržati i po „Horvatskoj se, sa razvalina, ogledati“ kako piše Dragojla u svom dnevniku.

Nakon „ogledanja“ i ostaloga uputit ćemo se turističkom  stazom do planinarskog  doma dr.Maks Plotnikov pod Okićem. Tu ćemo imati vrijeme za jelo, piće, druženje i glazbu.

Podjela Zahvalnica je predviđena za 15 sati, a onda još uživancija do 16:30 sati, kad ćemo se otputiti prema Terihajima gdje nas čeka autobus. I doma…

Upisna  knjiga  će  biti u Domu, prijavite  se.

Ne zaboravite KARTONČIĆ POHODA.

Kartončić pohoda možete nabaviti i kod Upisne knjige.

Pridružite nam se na uživanju u ljepoti sjećanja, prirode i zajedništva!

Vodič ima pravo na promjene u skladu sa okolnostima.
              

Organizator-ica i Dragojla: Višnja Krznarić, mob:099-6962-591

Molim na pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, preporučenog rastojanja i ostalih odredbi našeg stožera.

Svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima ture te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na turi , da turi pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2022. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.