DUBOVAČKI PLANINARSKI  PUT  – 15. siječnja 2022.

        

Autobus za Karlovac polazi  u  subotu  15.siječnja 2022.  u 7,30 sati s uobičajenog    stajališta u Trnjanskoj cesti,  iza dvorane  Vatroslava Lisinskog.  

  Posjetit ćemo  jedno od najstarijih karlovačkih groblja Dubovac i zapaliti  svijeće na grobu poznate Ilirkinje Dragojle Jarnević i našeg nedavno preminulog dugogodišnjeg člana  Branimira Brozića. Zatim ćemo se popeti na kulu starog grada  Dubovca, koji je  15 min udaljen od  groblja i zaključiti da je sa kule najljepši pogled  na  Karlovac.

      U starom gradu se može popiti kava.  Slijedi  lagani jednosatni uspon do planinarske kuće Zvonimir Plevnik (190m) na Kalvariji,  koju će domaćini PD Dubovac tom prigodom otvoriti i skuhati nam čaj. To je jedna od kontrolnih točaka  Dubovačkog planinarskog puta (DPP), pa tko želi može kod mene unaprijed naručiti  knjižicu  sa kartom  obilaznice po cijeni od 40 kn.

Autobus će nas čekati nedaleko planinarskog doma i odvesti  dalje do starog grada Ozlja  smještenog uz rijeku Kupu . Uz stručno vodstvo ćemo obići zavičajni muzej i izložbu posvećenu Domovinskom ratu  na području Karlovca. Po želji ćemo prošetati po okolici dvorca te ako stignemo za 1 sat obići i Pavlinski samostan na  Gori blagoslova u  mjestu Svetice (lijepi vidici). 

Na kraju, u obližnjem seoskom domaćinstvu dogovoren je  ručak po cijeni od 60 kn. 

Ručak /tko želi/ treba unaprijed najaviti prigodom prijave izleta.

Pješaći se oko 4 sata (uključujući razgled muzeja). 

Oni koji ne mogu hodati, na sve  ciljeve mogu vrlo blizu doći autobusom.

Cijena prijevoza je 90 kn i ulaznica za muzej 15 kn.

Važno: Za članove HPDŽ  je cijena prijevoza i ulaznice 60 kn (sufinancirana od  Sekcije društvenih izleta),  pa  obavezno prije izleta treba  uplatiti članarinu za 2022g.  

S prijavom sudionik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevnosti izleta, da ispunjava zdravstvene i  fizičke  uvjete za sigurno sudjelovanje te da ima plaćenu članarinu HPS-u za 2022g. Oprema treba biti prilagođena vremenskim uvjetima za taj dan, 

pa  molimo da pratite prognozu.  

Vodiči : Božena Kralj -Vrsalović, 091 590 5930 i  

              Božo Pomper 098 412 204