Grobničke Alpe, 16.09.2023.(subota)

Grobničke Alpe ili Hahlići kako ih od milja zovemo niz su vrhova koji podsjećaju na prave alpske vrhunce. Svi vrhovi odlikuju se prostranim vidicima na Hrvatsko primorje, Učku i prema Gorskom kotaru. Najviši vrh Grobničkih Alpi je Obruč na kojem prevladavaju livade, travnati i stjenoviti vršci.

PLAN IZLETA: Polazak u subotu 16.09.2023. prema području zvanom Previjak iznad Platka gdje započinjemo današnju hodnju uz usputno stajanje na kavi. Od Previjka krećemo prema domu na Hahlićima uz usputni obilazak vrha Fratar 1353m i Suhi vrh 1280m. Kod doma ćemo napraviti kraću pauzu gdje nastavljamo našu daljnju hodnju prema najvišem vrhu Obruč 1376m. Od Obruča krećemo na najsjeverniji dio Grobničkih Alpi vrha Pakleno sjever 1331m i Pakleno srednji vrh 1340m te povratkom do doma na Hahlićima. Nakon dužeg odmora krenuli bi natrag prema početnoj točci današnjeg izleta Previjku a usputno ako ćemo imati vremena obišli bi i vrhove Dnić 1190m te Vidalj 1184m. Povratak za Zagreb uz stanku za jelo na Platku i dolazak u večernjim satima.

TEŽINA STAZE: tehnički manje zahtjevno, kondicijski zahtjevno, ukupno cca 7 do 8 sati hodnje

VRIJEME I MJESTO POLASKA: Subota 16.09. u 5:30 sati iza koncertne dvorane Vatroslav Lisinski (molim doći 10 minuta ranije kako bi krenuli na vrijeme)

POVRATAK:  U večernjim satima

PREHRANA: Iz ruksaka tijekom hodnje (uzeti dovoljno tekućine za cjelodnevnu turu, minimum 2 litre). Pri povratku na Platku stati ćemo na okrjepi.

OPREMA: planinarska, u skladu sa vremenskim prilikama (štapovi, čvrsta obuća, krema za sunčanje, kapa, toplija odjeća, sunčane naočale)

PLANINARSKE OBILAZNICE: Hrvatske planinarske kuće, Hrvatska planinarska obilaznica, Kroz Pakleno do Nebesa, Duginih 20….

PLAĆANJE: akontacija 15 EUR, uplata utorkom kod vodiča od 19-20:30 sati u prostorijama društva najkasnije do 05.09.2023.

DOKUMENTI: osobna, planinarska (s plaćenom članarinom za 2023 godinu) i zdravstvena iskaznica

PRIJAVE I INFORMACIJE: Domagoj Pavlin 091 667 6658

 

ODUSTANAK OD IZLETA: Prema točki 12 „Uputa o organiziranju društvenih izleta u HPD „Željezničar“ glasi: „Ako sudionik izleta ne otkaže svoje sudjelovanje na izletu do 10 dana prije izleta ili u roku koji odredi vodič, ili ne dođe na izlet, Društvo ili vodič nisu dužni vratiti iznos predujma odnosno cjelokupne uplate. Izuzeto od navedenog, povrat uplaćenih sredstava iznimno je moguć u slučaju:

a) Kada sudionik izleta sam pronađe drugog sudionika, za izlet na kojemu ne može prisustvovati. Predloženi sudionik mora biti prihvaćen od strane vodiča izleta.

b) Ako vodič izleta ima na listi čekanja sudionika za izlet.

c) Opravdanog zdravstvenog ili osobnog razloga koji se dokazuje potrebnom dokumentacijom, koja se zajedno sa zahtjevom za povrat uplaćenih sredstava podnosi Upravnom odboru. Upravni odbor na temelju dostavljene dokumentacije i zahtjeva za povrat uplaćenih sredstava odlučuje o opravdanosti *povrata.“

Svaki sudionik izleta potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2023. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Vodič zadržava pravo izmjene programa izleta prema vremenskim uvjetima i uvjetima na terenu.