Izlet na Kostelsko gorje i Kuna goru 24. ožujka 2018.

Izlet na Kostelsko gorje i Kuna goru 24. ožujka 2018. (subota)

Polazak autobusa je 24.3.2018. u 7,30 sati  iz Trnjanske ceste, iza Koncertne dvorane „Vatroslava Lisinskog“ do Pregrade.

U Pregradi je predviđen jednosatni besplatni razgled muzeja i užeg centra grada. Tu nas čeka vodič   iz HPD Kuna gora i prema željama se dijelimo u dvije grupe.

Grupa A: Vozi se busom  3 km do podnožja  Kostel grada i za  30 min uspona stiže do starog grada na visini od  405m, na kojem su u tijeku opsežni restauratorski radovi.

Nakon razgleda  tog srednjovjekovnog  grada krećemo na  Bukovski vrh (521m), najviši vrh  Kuna gore (45min), te daljnjih 1 sat do  planinarske kuće Kuna gora,350m.

Grupa B: Iz centra Pregrade markiranom stazom Križnog puta se uspinje 30 min do planinarske kuće ili cestom 1 sat  te čeka dolazak Grupe A.

Kuća je smještena na šumskom proplanku, s kojeg se pružaju lijepi vidici na Pregradu  i Zagorje. Za ovu prigodu će biti otvorena, a  topli obrok možemo unaprijed  naručiti da nam dovezu iz Pregrade. (vinski gulaš 25 kn, gulaš od divljači 30 kn, štrukli 20 kn).

Do  Pregrade  se možemo spustiti strmijom markiranom stazom Križnog puta za 30 minuta ili cestom  za 1 sat.

Povratak u Zagreb prema dogovoru, a najkasnije  u 19 sati .

Prijevoz za članove HPDŽ je 50 kn, a za članove  drugih društava- 70 kn. Ukoliko će se prijaviti manje od 20  izletnika,  prijevoz ćemo organizirati s osobnim autima, a cijenu izračunati za sve sudionike jednaku.

Akontacija od 50 kn je obavezna. Uplate i rezervacije primamo  u prostorijama društva, utorkom od 19 – 21 sat.

ZAHTJEVNOST HODANJA: tehnički nezahtjevno; kondicijski umjereno teško.

POTREBNA OPREMA: planinarske cipele, zaštita od kiše , zamjenska odjeća, štapovi za hodanje, te ostala oprema za jednodnevni izlet, ovisno o vremenskim uvjetima.

DOKUMENTI: zdravstvena iskaznica, te planinarska iskaznica s markicom HPS-a za 2018.

 

 

ORGANIZATOR 

Božena Kralj-Vrsalović,  091 5905930