Izlet na Viševicu i Zagradski vrh 06. svibnja 2017.

Polazak autobusa je u subotu 6. svibnja 2017 u  7,00  sati  iz Trnjanske ceste, iza Koncertne dvorane „Vatroslava Lisinskog“.

Za  dva sata vožnje stižemo  do Vagabundine kolibe 868m (planinarski dom uz cestu za N. Vinodolski).

Grupa A  izlazi iz autobusa 800 m  prije planinarskog doma i kreće na Viševicu (1428m) . Nakon 2 sata strmog uspona očekuju vas lijepi vidici na Velebit, Bijele stijene, Risnjak, Učku i sjeverne  jadranske otoke. Posebnu pažnju treba skrenuti na susjedni Zagradski vrh (1187m), sa kojeg će vam mahati Grupa B.

 

Grupa B nakon  kraćeg zadržavanja u Vagabundinoj kolibi kreće  1,30 h makadamskom cestom uz livade, vikend naselje, šumu i završni uspon po strmoj livadi do Zagradskog vrha. Tu vas očekuju vidici prema Viševici, Vinodolu, Riječkom zaljevu, otocima, polju Ravno i livadama gdje su Vinodolci imali svoje ljetne pastirske stanove zvane  Zagradi po kojima je vrh dobio ime.

Istim se putem vraćamo u planinarski dom, gdje će za obje grupe biti pripremljen ručak. Dom je dobro opskrbljen hranom, ali  treba unaprijed najaviti broj zainteresiranih za topli obrok-30kn i kolač 14 kn.

 

Ovisno o raspoloživom vremenu, postoji mogućnost da poslije ručka zainteresirani iz Grupe A također odu na Zagradski vrh.

Vrijeme povratka bit će prema dogovoru, oko 18 sati .

Cijena vožnje će ovisiti  o popunjenosti  autobusa -najviše 110 kn. Ukoliko se javi

manje od 20  sudionika, izlet će se organizirati s osobnim vozilima ili odgoditi.

 

Prijave uz obaveznu akontaciju  prima  Božena Kralj-Vrsalović ili  Ivan Kobeščak ,  utorkom na sastanku u društvenim prostorijama – Trnjanska c. 5 b,  od 19,30 – 21 h.

Oprema treba biti planinarska, prilagođena vremenskim uvjetima predviđenim za taj dan.

S prijavom sudionik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevnosti izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje i da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2017. godinu.

Vodiči: 

Ivan Kobeščak, mob.  098 514495

Božena Kralj- Vrsalović mob. 091 5905930