IZLET OTOK MURTER 8.-10.10.2021.

                                   

PROGRAM IZLETA:

PETAK 08.10.2021

Polazak autobusa 14:00 SATI  iz Trnjanske ceste iza koncertne dvorane  Vatroslava Lisinskog. Vozimo se u pravcu otoka Murtera,odnosno do Resort village Jezera. Tu nas dočekuju organizatori uz piće dobrodošlice i smještaj u mobilne kućice.

Kućice su veličine 4+2 sa dvije spavaće sobe tako da u svaku idu četiri i osobe za koje će se napraviti raspored spavanja.

Nakon smještaja i osvježenja dolazimo do kućice domaćina gdje će biti organizirana večera i lagano druženje jer sutra ipak idemo u obilazak otoka.Svatko se vraća u svoju kućicu koje medusobno nisu jako udaljene i sve se može pješice.

SUBOTA 09.10.2021

Doručak kod domaćina u osam sati kako bi stigli sve obići i vidjeti ljepote otoka.Plan je krenuti busom do mjesta Betina gdje se iskrcavamo i uživamo u malom gradiću.Pješice odlazimo do grada Murtera koji je udaljen oko kilometar od Betine .Zadržavanje u gradu oko sat vremena kako bi svi imali vremena sve pogledati.

Ponovno ukrcavanje u bus i vožnja oko 10 min do poznate plaže Slanica  koja ostavlja dojam karipskih otočja svojim plaventilom.

Od tuda pješke krećemo na vrh otoka Murtera koji se zove Raduč i uspon traje oko sat i pol.

Planinarenje koje nije zahtjevno da bi se trebala nosisti full planinarska oprema ali su štapovi poželjni. Na vrhu su ostaci tunela i vidikovici nekadašnje vojske.

Od tuda na sve strane se pružaju nezaboravni vidici na Kornate koji se ne mogu opisati ali mi zato idemo da se sami uvjerite u ljepotu tog kraja.

U tunele se može ući i razgledati ali sve na vlastitu odgovornost jer su zapušteni i mračni.Tko želi može ali poželjno je imati naglavnu lampu.

Prema dogovoru silazak oko 1 sat na drugu stranu prema jednoj divnoj uvali gdje nas čeka bus.

Vožnja busom desetak minuta do kampa i smještaj.

Netko tko ne želi ići na razgledavanje i penjanje može vrijeme provesti u svojoj kućici i na kupanju ili se voziti na biciklu i razgledavati otok na svoj način.

Oko šest sati je večera uz neogranićeno piće  kod domaćina.Druženje uz pjesmu i ples dokle god tko izdrži.

Nedjelja 10.10.2020

Doručak oko 9 sati kod domaćina da se pojede sve što se pripremilo i do 11 sati da se uzmu stvari iz kućica i stave u bus.

Oko 11 sati krećemo na drugu stranu otoka. Pješicee odlazimo do mjesta Jezera i penjemo se na vidikovac kod jedne crkve iz 13 stoljeća odakle se ponovo pružaju nezaboravni vidici.Nakon uživancije kroz mjesto se spuštamo u samo mjesto gdje možemo popiti kavu i malo odmoriti jer nas nakon toga čeka jedna  predivna šetnica koja spaja mjesto Jezera i Tisno u dužini oko 4 km.Nije ništa naporno niti zahtjevno nego opuštajuće razgledavanje ljepota tog kraja.

Kada dodemo u mjesto Tisno mozemo se opet malo odmoriti i u obližnjim kaficima popiti kavu ili iskoristitit vrijeme za kupnju suvenira

Do kampa ima oko sat vremena uz obalu i more.

Predvideni povratak za Zagreb oko 16-17 sati a sam dolazak na odredište je oko 21-22 sat.

Mislim da za ovaj izlet svi možemo biti grupa A.

Predviđeni troskovi:

Prijevoz autobusom za 30 osoba -230,00  kn a za 35 osoba -200,00 kn

Smještaj u mobilnim kućicama za dvije noći  200, kn

Hrana: 2 polupansiona i neograničeno piće samo u subotu  /vino,crno ,bijelo,sokovi,pivo/  200,00 kn

Svi  navedeni troškovi osim prijevoza plaćaju se izravno pružatelju usluga. 

Obavezna je uplata akontacije 200,00 kn za prijevoz, najkasnije do 30.07.2021.

Prijave i uplate kod Hane /mob.091 321-4523 u prostorijama društva.

U slučaju neuplaćene akontacije mjesto se ustupa onima sa liste čekanja, a krajnji rok za otkaz putovanja iz opravdanih razloga je 14.09.2021. uz povrat akontacije.

POTREBNA OPREMA: planinarske cipele, zaštita od kiše ili sunca, zamjenska odjeća, štapovi za hodanje, te ostala oprema za višednevni izlet, ovisno o vremenskim uvjetima.

MOLIM SVE DA DODU NA POČETNU TOČKU JER NISMO U MOGUĆNOSTI KUPITI PO STANICAMA ZBOG STAVLJANJA VELIKOG BROJA PUTNIH TORBI  U PRTLJAŽNIK. 

Radujemo se  kruženju po Murteru.

Vodiči:

 Hana Maurović mob:0913214523    Ivan Črljenec mob: 091 3452444, 098 230401

Svaki učesnik potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2021. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema vremenskim uvjetima i uvjetima na terenu.