IZLET U MEĐIMURJE

21.1.2024. na tradicionalni 26 Vincekov pohod

PROGRAM    IZLETA:

Polazak autobusa je u nedjelju 21.01.2024. u 6,00 iz Trnjanske ceste, iza Koncertne dvorane „Vatroslava Lisinskog.“ Vozimo se do sela Pleškovec za sve one koji žele otići na najviši Međimurski vrh „Mohokosa“a svi ostali sudionici mogu popiti kavu u gostionici „Amadeus“ gdje se nalazi i gumeni žig. Nastavak vožnje do Toplica  Sv. Martin odakle počinje zajedničko hodanje ( oni koji ne žele ili ne mogu hodati mogu se kupati u Toplicama  Sv, Martin) „ Štrigovskim bregima “. Na startu čeka iznenađenje i okrjepa-vrući čaj i ljuta međimurska rakija,po želji hladni gemištek,slanine s lukom.(kotizacija je   3 eura koja se plača na startu). Put započinjemo u Toplicama Sv.Martini i nastavljamo preko vinorodnih brežuljaka Grkaveščaka i Venca do Gradiščaka, Kapelščaka,  Koncovčaka i Baloga. Nakon nekoliko usputnih stajanki u bregovitom dijelu (na nekima do njih  biti će tradicionalan Vincekov obred),krećemo prema MurskomSredišću, najsjevernijem  hrvatskom  gradu. Kraj Bundek- brega stajanku priprema DVD M.Središće. Još neka dva kilometra treba nam do mjesta okupljanja uz rijeku Dravu, odnosno u sportskoj dvorani gdje je kraj našeg hodanja, a  početak planinarske veselice uz glazbu, jelo i piće (grah, hrenovke, kobasice koje se plača). Naravno oni koji ne mogu hodati do kraja čeka ih autobus skoro na pola puta ( tko ne vjeruje neka provjeri).

Povratak za  Zagreb bit će prema dogovoru.

Broj mjesta je ograničen pa Vas stoga molim da se prijavite što prije

Cijena  prijevoza ovisi o broju  izletnika      15 eura na bazi 45 sudionika, a akontacija je 15 eura. Ukoliko se prijavi manje od 20  sudionika , iznajmit ćemo kombi ili koristiti osobne automobile. Prijave i uplate se  primaju utorkom na sastanku u društvenim prostorijama HPD Željezničara– Trnjanska c. 5-b, od 19 – 21 h. ili na broj  računa HPDŽ  HR 6723600001101578015, s tim da se u poziv na broj upiše svoj  OIB, a svrha uplate „ Vincekovo  Međimurje“ Prije uplate (min 15 eura) javiti se vodiču  Ivanu Črljenec.

Oprema treba biti planinarska, prilagođena vremenskim uvjetima predviđenim za taj dan. Obvezni dokumenti: osobna, zdravstvena i važeća planinarska iskaznica za 2023. Godinu.   

  Vođa puta      Ivan  Črljenec   Mob. 091 3452 444   098 230 401

Šetnica uz Muru