Izlet zaljubljenih u planine -Valentinovo: Crikvenica i Selce 12-13.veljače 2022.

Subota 12.02.2021. :Polazak autobusa je  u 7,30  iz Trnjanske ceste, iza KD „Vatroslava Lisinskog.“  Vožnjom preko Gorskog kotara, uz jednu pauzu,  stižemo  u Jadranovo.  

Grupa „A“: staza počinje iza autobusne stanice u Jadranovu i uspinje se do prijevoja Orljak na 260 mnv , a nakon toga nas vodi grebenom prema vrhu Sopalj, 321 mnv.Posjetit ćemo ruševnu kapelu Sv.Kuzme koja je podignuta nad ostacima veće ranosrednjovjekovne crkve, uz koju je postojalo i malo groblje. Nastavljamo dalje stazom krša i kuša prema Kavranovoj steni, 301 mnv i zatim se spustiti u Crikvenicu gdje se sastajemo sa grupom „B i C“. Trajanje ture oko 5 sati.  Nezahtjevna markirana planinarska staza. Kameniti teren. Hoda se po grebenu koji odvaja Vinodolsku dolinu od mora. Staza pruža divne poglede na morsku obalu i otoke na Kvarneru, planine Velebit i Učku, jezero u Triblju, gradine u Driveniku i Grižanama.

Grupa „B i C“ odlazi u Crikvenicu gdje prošećemo ljubavnom stazicom kružno do gradine Badanj. Kad se sastanu sve grupe krećemo na smještaj u hotel  Marina 4* u Selcu. Večera. Ples pod maskama obavezno. Noćenje.

Nedjelja, 13.02.2021.:  Doručak. Od hotela krećemo do centra Crikvenice gdje nas čekaju maškarani članovi PD Strilež. Nakon malog zabavnog programa…

grupa „A“  odlazi na STAZU VALOVA koja počinje u Kačjaku (Dramalj). Hodamo uokolo poluotoka Kačjak, pa cestom (bez prometa) do Perhata, spuštamo se na plažu Havišće, obilazimo rimski lokalitet Lokvišće i završavamo u Jadranovu kod najljepše plaže Grabrova. – oko 8 km  i cca 3 sata hoda. 

Grupa „B i C“ ostaju u Crikvenici  te kreće autobusom put Jadranova gdje se sastajemo sa grupom „A“.

Nastavak putovanja  prema Zagrebu te dolazak u večernjim satima

Oprema: gojzerice, odjeća u skladu sa vremenskim uvjetima, zaštita od sunca, kiše ili vjetra, dovoljno tekućine.  Naravno kako je počelo MAŠKARANJE nađite nešto da Vas ne prepoznamo i krenite se maškarati jer Crikvenica – Selce upravo čeka takve planinare.

Cijena aranžmana : 500,00 Kn na bazi 50 sudionika.

 U cijenu putovanja je uključeno: Prijevoz, smještaj  polupansion (večera-doručak-muzika-bazen) u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama  hotela Marina 4*, planinarski vodiči, turistički pratitelj  prema programu, troškove organizacije putovanja,  osiguranje od odgovornosti agencije, osiguranje od jamčevine.

Organizacija u suradnji sa turističkom agencijom ID Kod: HR-AB-01-080505169 .

Prigodom prijave obavezna je akontacija od 300 kn, a ostatak do 05.02. 2022.

Uplate i rezervacije primamo  u prostorijama društva, utorkom od 18:30 – 20:30 sati kod Ivana Črljenca. Uplate su moguće i na žiro račun HPD Željezničar  HR 6723600001101578015, s tim da se na uplatnici pod “poziv na broj” upiše svoj  OIB,  a pod svrha uplate “izlet  Valentinovo Crikvenica“

Obavezno nošenje zaštitne maske i poštivanje mjera za zaštitu od korone.

Potrebni dokumenti: osobna , zdravstvena , planinarska iskaznica te OBAVEZNA  COVID  POTVRDA  ILI   NEGATIVAN  TEST.

VOĐIČI: Ivan Črljenec, mob. 098 230 401; 091 3452 444,

                       Višnja  Krznarić;  mob. 099 696 2591

Odazivom na izlet svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2022. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.