Julijske Alpe: Jezerski stog 2040m i Prevalski stog 2075m , 08.10.2022. (sub)

JEZERSKI STOG je slikovita planina smještena između Fužinskih planina i Velog Polja. Sa vrha, na kojem se nalazi veliki možic, pruža se prekrasan pogled na Spodnje Bohinjske gore, Ograde, Debeli vrh, Adama i Evu, Prevalski Stog i planine iznad Velog Polja.

PREVALSKI STOG je 2075 m visok travnat vrh koji se nalazi između Škednjovca, Jezerskog Stoga i Ograda. S vrha pokraj kojeg se nalaze  Adam i Eva, pruža nam se prekrasan pogled na Spodnje Bohinjske gore, vrhove koji okružuju Fužinske gore, Škednjovec, Mišelj vrh, Vernar i Tosc.

Plan izleta:

Subota 08.10.2022.,polazak u 05:30 sati  iz Trnjanske ceste iza KD V. Lisinskog prema Sloveniji i Julijskim Alpama. S autoceste izlazimo na izlazu Lesce i vozimo prema Bledu i Bohinjskoj Bistrici. Vožnju nastavljamo u smjeru planine Blato, planine Vogar i doline Voje. Pratimo cestu u smjeru planine Blato do parkirališta gdje ostavljamo naše kombije i krećemo na turu. 

Nemarkirana staza nas vodi makadamskom cestom, lovačkim stazama kroz šumu do alpskog svijeta prema našim Stogovima.

Tura je zamišljena kao kružna ali o detaljima ćemo odlučiti na samom terenu.

Povratak za Zagreb u večernjim satima.

Planirano vrijeme hodnje 8 sati ,potrebna standardna planinarska oprema za Alpe u ovo doba godine a sukladno trenutnim uvjetima, opksrba iz ruksaka tokom ture a nakon ture sve po dogovoru.

Prijevoz: dva kombija, cijena izleta ovisi o cijeni goriva i  najmu kombija na dan izleta.

Obavezni dokumenti: važeća osobna iskaznica, planinarska iskaznica s plaćenom članarinom za tekuću godinu, EURI za plaćanje osobnih potreba za vrijeme izleta.

Prijave i informacije kod vodiča: Goran Meašić,098 313 821,poziv-sms-Whupp-Viber