OTKAZUJE SE !!!! Julijske Alpe:Vrh nad Škrbino (2054 m), 02.07.2022. (subota)

Izlet se otkazuje zbog bolesti vodiča. O novom mogućem terminu biti ćete na vrijeme obaviješteni.

Vrh nad Škrbino  je 2054 m visok vrh u Julijskim Alpama, treći najviši vrh na grebenu Spodnjih Bohinjskih planina te najjužniji slovenski dvotisučnjak. Naziv je dobio po Škrbini (1910 m) koja je nalazi sjeverozapadno od vrha. S vrha se pruža pogled na Bohinjsko jezero, a prilikom izrazito lijepog vremena može se vidjeti i sjeverni dio Jadranskog mora.

Plan izleta:

Subota 02.07.2022,  polazak u 5:00 iza KD Vatroslava Lisinskog, Trnjanska cesta prema Sloveniji, uz jednu kraću pauzu vozimo se prema Tolminu. Nakon priprema za turu krećemo od planine Kuk (1150 m) prema planini Razor i domu na njoj. Dalje krećemo u smjeru Škrbine i  direktnom stazom dolazimo na vrh.

Planina Kuk-planina Razor 1:00 sat; planina Razor-Vrh nad Škrbinom 2:15 sati. 

VAŽNO: Za izlet je potrebna dobra psihofizička kondicija sudionika 

Vrijeme i mjesto polaska: subota 02.07.2022. polazak iz Zagreba u 5:00 sati iz Trnjanske ulice, iza KD Vatroslava Lisinskog

Povratak: u večernjim satima

Predviđeno vrijeme hodanja:  6-7 sati    

Obavezna oprema: standardna planinarska u skladu s vremenskim uvjetima

Prehrana i voda: opskrba iz ruksaka tokom, ljetni mjeseci uzeti dovoljno vode

Prijevoz : ovisno o broju prijavljenih 

Dokumenti: Osobna iskaznica, zdravstvena iskaznica, članska iskaznica HPS ( s plaćenom članarinom za 2022.)

Troškovi izleta: Cijena prijevoza ovisi o broju prijavljenih sudionika izleta.

Prijave i informacije:  Prijave za izlet uz akontaciju od 100 kn kod vodiča, obavezno me telefonski kontaktirajte (broj  sudionika ograničen)

Vodiči:   Iva Saćer Čakarun  mob: 091 576 8444 

               Slavko Patačko mob: 098 163 3515

Odustanak od izleta:

Prema točki 12 „Uputa o organiziranju društvenih izleta u HPD „Željezničar“ glasi:

„Ako sudionik izleta ne otkaže svoje sudjelovanje na izletu do 10 dana prije izleta ili u roku koji odredi vodič, ili ne dođe na izlet, Društvo ili vodič nisu dužni vratiti iznos predujma odnosno cjelokupne uplate.

Izuzeto od navedenog, povrat uplaćenih sredstava iznimno je moguć u slučaju:

a) Kada sudionik izleta sam pronađe drugog sudionika, za izlet na kojemu ne može prisustvovati. Predloženi sudionik mora biti prihvaćen od strane vodiča izleta.

b) Ako vodič izleta ima na listi čekanja sudionika za izlet.

c) Opravdanog zdravstvenog ili osobnog razloga koji se dokazuje potrebnom dokumentacijom, koja se zajedno sa zahtjevom za povrat uplaćenih sredstava podnosi Upravnom odboru. Upravni odbor na temelju dostavljene dokumentacije i zahtjeva za povrat uplaćenih sredstava odlučuje o opravdanosti povrata.“

Svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima ture te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na turi , da turi pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2022. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.