Klek 1181 m/nv – 7.1.2018.

Plan i program izleta  

 

POLAZAK: nedjelja 7.1. u 6:30 sati (sa parkirališta u Trnjanskoj)

HPD Klek iz Ogulina tradicionalno organizira Planinarski susret na Kleku. Klek je istaknuta planina na rubu Velike Kapele, iznad grada Ogulina. To je jedno od najatraktivnijih i najpopularnijih planinskih odredišta u Hrvatskoj. Ima oblik 3-4 km dugog hrpta strmih strana, na čijem vrhu je 200 metara visoka stjenovita glava. Prema narodnoj predaji, vrh Kleka je okupljalište vještica u olujnim noćima pa su one postale svojevrstan simbol Kleka i Ogulina. S vrha se pružaju  lijepi vidici prema Ogulinu i jezeru Sabljacima, Bjelolasici, a pogled posebno privlače slikovite stijene Klečice.

Nakon dolaska u Ogulin pogledat ćemo Đulin ponor i napraviti pauzu za jutarnju kavu. Nakon čega busom krećemo dalje do sela Bjelsko odakle započinjemo s usponom na Klek. Do planinarskog doma na Kleku stići ćemo za sat i pol, nakon čega grupa B ima slobodno vrijeme za druženje i odmor, a grupa A uz adekvatnu opremu otići će na sam vrh Kleka.

Nakon silaska grupe A, zajedničko druženje i odmor te spuštanje prema početnoj točki gdje nas čeka prijevoz. Po povratku u Ogulin odmor i slobodno vrijeme za odlazak na palačinke, nakon čega slijedi povratak u Zagreb.

Vrijeme hoda: 3-4 sata

Potrebna oprema: Standardna planinarska oprema u zimskom periodu*

                                Napomena: Grupa A – obavezna upotreba dereza pri usponu na vrh

 

Vrijeme povratka: oko 19:30 sati

Prijave: utorkom nakon SDI sastanka, akontacija 50 kn.

Prijevoz: ovisno o broju prijavljenih (osobni automobili, kombi, bus)

Svaki učesnik prihvaća uvjete izleta i sudjeluje na vlastitu odgovornost.

Organizator zadržava pravo izmjene programa prema uvjetima na terenu.

Vodič: Ivana Radić, 095/576 05 63