Kriške Podi 30.6. – 1.7.2018.

30.6. 2018. (subota) Okupljanje sudionika ture je iza „Lisinskog“ u 5:45 a polazak autobusa je točno u 6:00. Vozimo se do Aljaževog doma u dolini Vrata uz usputno stajanje po potrebi. Odavde kreće tura. Preko Luknje uspinjemo se na Bovški Gamsovec (2392 m). Vidik s tog vrha je zamaman i zadovoljit će i one najprobirljivije.  Put nas dalje vodi do Pogačnikovog doma na Kriških podih (2050 m). Ovdje ćemo noćiti.

1.7. 2018. (nedjelja) Ustajanje ranom zorom, doručak, spremanje i samo s jurišnim ruksacima krećemo ka Razoru. Slijedi uspon na Razor koji je svojom visinom od 2601 m jedan od velikana Julijskih Alpa. Vraćamo se natrag do Pogačnikovog doma. Nakon odmora i objeda preko Sovatne spuštamo se u dolinu Vrata do Aljaževog doma gdje nas čeka bus.

 

ALJAŽEV DOM → LUKNJA → BOVŠKI GAMSOVEC → POGAČNIKOV DOM ≈ 7 – 8h

POGAČNIKOV DOM → RAZOR ≈ 2h

RAZOR → POGAČNIKOV DOM ≈ 1,5 – 2h

POGAČNIKOV DOM → SOVATNA →ALJAŽEV DOM ≈ 4h

Važno: U satnice su uključeni i odmori. Zbog velike ekipe satnica nije strogo definirana i podložna je promjenama. Od dodatne opreme za turu je obavezna kaciga, zamka i jedan karabiner matičar. Tko ima neka uzme i dva karabinera. Sudionici ture koji imaju pojas i „ipsilon“ svakako ih ponesite. Oni pak koji ih nemaju dobro bi bilo da ih posude a ako ne uspiju, za njih ćemo osiguranje napraviti na terenu od zamke i karabinera.                                                   

Svaki sudionik na turu ide na vlastitu odgovornost. Tura se odgađa u slučaju izrazito lošeg vremena.

Vodič: Slavko Patačko, 098 16 33 515