Krndija 27.02.2022. (pl.kuća Mlaka,Rogin kamen,Kapovac,Petrov vrh)

Krndija je niska šumovita planina u Slavoniji, koja čini sjeveroistočni dio iznad Požeške kotline. Sama planina je pristupačna jer je presječena cestom Kutjevo – Orahovica koja prelazi između Kapovca i Petrova vrha preko prijevoja Međe. Najviši vrh je Kapovac koji je ujedno i kontrolna točka Hrvatske planinarske obilaznice.

PLAN IZLETA: Polazak u nedjelju 27.02.2022. Vožnja prema Kutjevu uz usputno stajanje na kavi. Od Kutjeva krećemo na turu do planinarske kuće Mlaka (552m) gdje je planiran kraći odmor. Dalje nastavljamo prema vrhu Lipe (761m) i do fantastičnog vidikovca Rogin kamen (pogled na cijelu Požešku kotlinu sa drvenog vidikovca). S Roginog kamena odlazimo na najviši vrh Krndije, Kapovac (792m). Nakon odmora spuštamo se do prijevoja Međa i prelazimo cestu Kutjevo-Orahovica te odlazimo na Petrov vrh (701m). S Petrovog vrha vraćamo se na prijevoj Međa gdje završavamo današnju turu.

Ukoliko će nam epidemiološke mjere dozvoljavati, navratili bismo do jednog od mnogobrojnih kutjevačkih podruma na kušaonicu vrhunskih vina.

TEŽINA STAZE: tehnički nezahtjevno, kondicijski zahtjevno, ukupno cca 6 sati hodanja

VRIJEME I MJESTO POLASKA: Nedjelja 27.02. u 6:00 sati iza koncertne dvorane Vatroslav Lisinski. (molim doći 10 minuta ranije kako bi krenuli na vrijeme)

PREHRANA:  Iz ruksaka (uzeti dovoljno tekućine za cjelodnevnu turu)

OPREMA: planinarska, u skladu sa vremenskim prilikama (štapovi, gamaše, čvrsta obuća)

PLANINARSKE OBILAZNICE: Kutjevačka obilaznica, Slavonski planinarski put, Hrvatska planinarska obilaznica i Hrvatske planinarske kuće

Ukoliko netko treba dnevnik Kutjevačke obilaznice neka mi kod prijave to napomene kako bi na vrijeme naručili dnevnike.

PLAĆANJE: akontacija 100 kn, utorkom od 19-20:30 sati u prostorijama društva ili na broj računa Društva: HR6723600001101578015, s tim da u poziv na broj upišete svoj OIB i svrha uplate „izlet Krndija“, a potvrdu o uplati pošaljete na mobitel vodiča (Whatsapp, Viber ili Messenger).

PRIJAVE: Domagoj Pavlin 091 667 6658

Izlet se organizira u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama. (pri prijevozu maske su obavezne!)

Svaki sudionik izleta potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2022. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. 

Vodič zadržava pravo izmjene programa izleta prema vremenskim uvjetima i uvjetima na terenu.