Labinski planinarski put 03.12.2022. (subota)

Labinski planinarski put (LPP) je obilaznica u Istri duljine 40 km.Početak obilaznice je kod svjetionika Crna Punta blizu Koromačnog, a završetak u Brseču. Putem se obilaze planinarska kuća Skitača, vrh Oštri, Labin, vrh Standar, Plomin i vrh Sisol. Mi ćemo obići sve kontrolne točke osim Sisola i Plomina.

PLAN IZLETA: Polazak je u subotu 03.12.2022. Vozimo se prema polaznoj točci iznad Labina predjela Ripende Vicani uz usputno zaustavljanje na kavi. Krećemo u obilazak vrha Standar 474m cca 2 sata i vraćamo se do kombija i nastavljamo dalje prema selu Mihaljini ispod vrha Oštri. Od Mihaljina obilazimo vrh Oštri 531m cca 1 i pol sat i vraćamo se do kombija. Nastavljamo put do Skitače od kuda se spuštamo do svjetionika Crna Punta i vraćamo istim putem natrag cca sati pol. Pri povratku prema Zagrebu zaustavili bi se usput na večeri. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

TEŽINA STAZE: tehnički nezahtjevno, kondicijski  manje zahtjevno, ukupno 5 sati hodanja. Postoji mogućnost da se obiđe i samo jedan od vrhova ukoliko će netko smatrati da mu je preteško. 

VRIJEME I MJESTO POLASKA: Subota 03.12. u 5:30 sati iza koncertne dvorane Vatroslav Lisinski. (molim doći 10 minuta ranije kako bi krenuli na vrijeme). Povratak u večernjim satima.

PREHRANA:  Iz ruksaka (uzeti dovoljno tekućine za cjelodnevnu turu)

OPREMA: planinarska, u skladu sa vremenskim prilikama (štapovi, gojzerice i čeona lampa OBAVEZNO)

PLANINARSKE OBILAZNICE: Labinski planinarski put, Hrvatske planinarske kuće, Istarski planinarski put

PLAĆANJE: Zbog velikog interesa molim prijavljene uplatu akontacije od 100 kn, utorkom od 19-20:30 sati u prostorijama društva ili u dogovoru s vodičem. Svi koji su prijavljeni molim uplatu akontacije napraviti najkasnije do 25.11.2022.

POVRAT AKONTACIJE bez navođenja razloga odustajanja od izleta do 7 dana prije izleta, nakon toga samo u slučaju medicinskog i sl. opravdanog razloga.

PRIJAVE: Domagoj Pavlin 091 667 6658

Odustanak od izleta:

Prema točki 12 „Uputa o organiziranju društvenih izleta u HPD „Željezničar“ glasi:

„Ako sudionik izleta ne otkaže svoje sudjelovanje na izletu do 10 dana prije izleta ili u roku koji odredi vodič, ili ne dođe na izlet, Društvo ili vodič nisu dužni vratiti iznos predujma odnosno cjelokupne uplate. 

Izuzeto od navedenog, povrat uplaćenih sredstava iznimno je moguć u slučaju:

  1. Kada sudionik izleta sam pronađe drugog sudionika, za izlet na kojemu ne može prisustvovati. Predloženi sudionik mora biti prihvaćen od strane vodiča izleta.
  2. Ako vodič izleta ima na listi čekanja sudionika za izlet.
  3. Opravdanog zdravstvenog ili osobnog razloga koji se dokazuje potrebnom dokumentacijom, koja se zajedno sa zahtjevom za povrat uplaćenih sredstava podnosi Upravnom odboru. Upravni odbor na temelju dostavljene dokumentacije i zahtjeva za povrat uplaćenih sredstava odlučuje o opravdanosti povrata.“

Svaki sudionik izleta potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2022. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Vodič zadržava pravo izmjene programa izleta prema vremenskim uvjetima i uvjetima na terenu.