Lepenatka i Veliki Rogatec 29.04.2023

Lepenatka 1425m je travnati vrh s kojeg se pruža lijep pogled na Golte, Meninu planinu te Kamniške  Alpe a posebno na Ojstricu i Planjavu. 

Veliki Rogatec 1557m također je vrh s kojeg se pruža lijep pogled na Raduhu, Meninu planinu te  Kamniške Alpe 

PLAN IZLETA: Polazak u subotu 29.04.2023. prema Sloveniji, uz pauzu za kavu vozimo se preko Celja,  Mozirja, Gornjeg Grada do kapelice Sv. Lenarta. Krećemo kružnom stazom prvo na Lepenatku cca sat i  pol. Na vrhu odmor i uživanje u pogledima te nastavak hodnje do Bivka na Kalu. Kraći odmor i zahjtevniji  uspon na Veliki Rogatec cca sat vremena. I tu ćemo napraviti zasluženi odmor, te povratak do kombija  kod kapelice Sv. Lenarta. Sam uspon na Veliki Rogatec zahtijeva spretnost u penjanju uz pomoć klinova  i upotrebom ruku. 

TEŽINA STAZE: tehnički zahtjevno (Veliki Rogatec), kondicijski manje zahtjevno, ukupno cca 6 sati  hodanja 

VRIJEME I MJESTO POLASKA: Subota 29.04. u 6:00 sati iza koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.  (molim doći 10 minuta ranije kako bi krenuli na vrijeme) 

POVRATAK: u večernjim satima 

PREHRANA: Iz ruksaka tijekom hodanja (uzeti dovoljno tekućine za cjelodnevnu turu, cca 2 litre). U  povratku bismo stali na zasluženom ručku. 

OPREMA: planinarska, u skladu sa vremenskim prilikama (štapovi, gamaše, čvrsta obuća, krema za  sunčanje, kapa, sunčane naočale) 

PRIJEVOZ: kombi 2x 

PLAĆANJE: akontacija 15 EUR, uplata utorkom od 19-20:30 sati u prostorijama društva  ODUSTANAK OD IZLETA: Povrat akontacije bez navođenja razloga odustajanja od izleta do 5 dana prije  izleta, nakon toga samo zbog medicinskog i opravdanog razloga. 

PRIJAVE I INFORMACIJE: Domagoj Pavlin 091 667 6658 

Svaki sudionik izleta potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2023. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Vodič zadržava pravo izmjene programa izleta prema vremenskim uvjetima i uvjetima na terenu.