LOBOR – planinarsko Martinje 12. 11.2022.

Polazak autobusa je u subotu 12.11.2016. u 8,00 sati iz Trnjanske ceste, iza Koncertne dvorane „Vatroslava Lisinskog.“ Vozimo se oko sat i pol do Lobora, gdje nas dočekuju članovi HPD OŠTRC (poznat naziv društva).Nakon kraćeg odmora formira se pješačka grupa , te odlazak do planinarskog doma „Majer“ i starog grada  Oštrc grad. Povratak preko svetišta Majke Božje Gorske na stjenovitom brdu Gradini (382 m prvo svetište u sjeverozapadnoj Hrvatskoj) do Lobora. Prema izboru hoda se otprilike četiri do  pet sati ili se ostaje u razgledavanju Lobora.

Do 15 sati sve grupe se sastaju u Loboru te odlaze na mjesto gdje se održava jedinstveni program krštenja mladog vina (mošta) .

Od gastro ponude nudi se sljedeći meni :
– Piće dobrodošlice- martinski gulaš
–  ćurke(krvavice)-dinstano zelje i krumpir na seljački
– domaći kruh- kolač  .
Cijena večere sa programom i muzikom je 120 kn te se plača na licu mjesta
a cijene vina i sokova  će biti popularne cijene!

Povratak za Zagreb  prema dogovoru.
Oprema treba biti planinarska, prilagođena vremenskim uvjetima predviđenim za taj dan, a za ples je poželjno uzeti i rezervnu obuću.
S prijavom sudionik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevnosti izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje i da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2022. godinu.

 Cijena vožnje ovisi o broju prijavljenih, najmanje 80 kn na 45 sudionika.
Prijave i uplatu prima Ivan Črljenec ili Dolores Rogić , utorkom na sastanku u društvenim prostorijama–Trnjanska c. 5-b, od 19,00 – 20,30 h. ili na žiro račun HPD Željezničara HR 6723600001101578015, s tim da se u poziv na broj upiše svoj  OIB, a svrha uplate „MARTINJE- LOBOR“

Martinje u hrvatskim gradovima - LiveCamCroatia, Istraži Hrvatsku