Medviđak (1027 mnv) i Kobiljak (1119mnv) 13.10.2018.

Cilj izleta su dva planinska vrha primorskog dijela Gorskog kotara, vrh Medviđak (1027 mnv) i vrh Veliki Kobiljak (1119 mnv).

Medviđak je vrh na granici Gorskog kotara i Primorja, uzdignut na gornjem rubu strme padine koja se spušta prema Vinodol. Sam vrh je  kamenit i s njega se pružaju pogledi prema moru i Gorskom kotru.

Kobiljak je kameniti greben obrastao šumom iz koje izvire nekoliko vrhova viših od tisuću metara. Uzdiže se nad južnim rubom Lič polja na razmeđi Gorskog kotra i Primorja. S vrha Veliki Kobiljak pruža se pogled na Lič polje.                                                   

Plan izleta: Polazak u  subotu 13.10.2018 u 6:30 iza KD Vatroslava Lisinskog, Trnjanska cesta, uz kraće zaustavljanje vozimo se autocestom Zagreb-Rijeka prema Delnicama, izlazak na izlazu Vrata te nastavak vožnje prema Fužinama i Liču. Iz mjesta Lič kreće uspon prema Medviđaku i Kobiljaku. Staza u početku prati asfaltiranu cestu koja se nastavlja na planinarsku stazu  kroz bukovu šumu , te ispod vrha izlazi na travnatu livadu odakle kreće završetak uspona po stijenama na vrh Medviđak. Djelomično se istom planinarskom stazom vraćamo nazad do makadamske ceste te nastavljamo šumskom planinarskom stazom do vrha Veliki Kobiljak.

Vrijeme i mjesto polaska: 13.10.2018., subota, 6:30 iza KD Vatroslava Lisinskog, Trnjanska cesta

Povratak: u večernjim satima

Predviđeno vrijeme hodanja:  5-6 sati

Obavezna oprema: standardna planinarska u skladu s vremenskim uvjetima

Prehrana i voda: obavezna opskrba iz ruksaka nema planinarskih objekata na stazama

Prijevoz : ovisno o broju prijavljenih ( autobus, minibus, kombi, auto..)

Dokumenti: Osobna iskaznica, zdravstvena iskaznica, članska iskaznica HPS ( s plaćenom članarinom za 2018.)

Troškovi izleta: Cijena prijevoza ovisi o broju prijavljenih sudionika izleta.

Prijave i informacije:  Prijave za izlet uz akontaciju od 100 kn kod vodiča utorkom na sastancima SDI  ili putem e-maila ili telefonski.

Vodić: Iva Saćer Čakarun, mob:091 576 8444 ; e-mail: iva.sacer@gmail.com

Svaki učesnik potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu , da izletu pristupa na vlastitu odgovornost , da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2018. godinu, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.