Multimedijalno predavanje Ekspedicija: CORDILLERA BLANCA 2019.

Pozivamo vas na multimedijalno predavanje ”Ekspedicija: CORDILLERA BLANCA 2019.” koje će se održati 9. prosinca 2019. s početkom u 20.00 sati u HPD Matica.

https://www.facebook.com/events/430458477615003/

Na predavanju ćete saznati sve zanimljivosti o usponima alpinista i visokogoraca  HPD ”Željezničar”  koje su izveli u području Cordillera Blanca, atraktivnom dijelu planinskog masiva Anda s obiljem vrhova iznad 5000 metara. Usponi su izvedeni u sklopu četverogodišnjeg projekta ”Put ekspedicionizma 2017. – 2020.” kojim HPD ”Željezničar” želi obilježiti sedamdesetogodišnjicu svojeg postojanja.

Pored penjačko/planinarskih priča, kroz slike, snimke i riječi prenijet ćemo vam i druge dogodovštine koje su nas zadesile u čudesnoj zemlji Inka. Je li sve teklo po planu i kako ”preživjeti” kad sva prtljaga zapne na drugom kraju svijeta, a kako kad ”završite” na bolničkom liječenju? Čut ćete kako zvuči jezik južnoameričkih Indijanaca Quechua i vidjet slike mističnog mjesta na koje bismo se svi htjeli vratiti. Želite doznati što se sve jede u Andama, koje plodove morate probati, a koje piće i hoćete? Samo ako dođete. 🙂